Hirdetés
. Hirdetés

Satya Nadella a Microsoft első embere

|

A Microsoft igazgatótanácsa Satya Nadellát nevezte ki vezérigazgatónak.

Hirdetés

Az indiai származású Nadella 46 éves és 22 éve dolgozik a Microsoftnál. Több munkakört is betöltött már a vállalatnál pályafutása alatt, a vezérigazgatói állás előtt a cég felhőalapú szolgáltatásokat nyújtó üzletágánál volt vezető pozícióban, ide 2013 júliusában nevezték ki.

Hirdetés

Mark Moerdler, a Bernstein Research elemzője szerint Satya Nadella igazi vállalkozó alkat. A Microsoft a felhőalapú és előfizetéses rendszerben működő szolgáltatások felé kezdett elmozdulni, és mivel ez Satya egyik szakterülete, ezért jó választás vezérigazgatónak.

Daniel Ives, az FBR Capital Market elemzője viszont azt emelte ki, hogy a befektetők és az elemzők közül többen is azt várták, hogy nem a cégen belül találják meg Steve Ballmer utódját. Sokan vérfrissítést vártak a Microsofttól, mert attól tartanak, hogy csak így lehet megújítani a céget.

Nadella fiatalként Indiában kezdte meg egyetemi tanulmányait, ahol villamosmérnöki BA diplomát szerzett. A mesterképzést már az Egyesült Államokban végezte el, számítástechnikai szakon a wisconsini egyetemen, majd MBA képesítést szerzett a chicagói egyetemen.

 

A Microsoftot 1975-ben alapították, a cég történetében Satya Nadella lesz a harmadik vezérigazgató. A keddi amerikai tőzsdenyitás után a Microsoft részvényárfolyama pár percig csökkent, majd emelkedni kezdett. Negyedórával a nyitás után a Microsoft részvények árfolyama 0,89 százalékos erősödéssel 36,81 dollárra nőtt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.