Hirdetés
. Hirdetés

Segítség az IT-szakembereket foglalkoztatóknak

|

Hazánkban nem egyszerű megtalálni a megfelelő szakembereket az IT-munkakörökre. Ez a probléma minden munkáltató és toborzó számára ismerős. Az IT Realitás Mozgalom szervezői ebben szeretnének segítséget nyújtani.

Hirdetés

A HR KOPÓ Tanácsadó Csoport által szervezett IT Realitás Mozgalom célja, hogy közelebb hozza egymáshoz az informatikus munkavállalókat és a munkáltatókat. Ennek a célnak a megvalósításához járul hozzá az IT-szakembereket foglalkoztatók számára készült kérdőív, amelynek köszönhetően megismerhetőek a magyarországi munkáltatók lehetőségei és igényei az informatikus munkaerő foglalkoztatására vonatkozóan.

A szervezők szeretnének friss piaci képet kapni arról, hogy milyen munkakörök betöltésére milyen létszámmal és képzettségi szinttel van szükség, valamint, hogy a magyar munkáltatók milyen anyagi lehetőségekkel, és milyen szervezeti kultúrával rendelkeznek. A mozgalom segít az informatikusokat foglalkoztató szervezetek piaci pozicionálásában, a munkáltatók megismerésében, az informatikus munkaerő megértésében és mélyebb megismerésében, valamint abban, hogy hamarabb találják meg a megfelelő munkavállalókat a munkáltatók.

Hirdetés

Azok a munkáltatók, akik kitöltik a kérdőívet részletesebb eredményeket kapnak az informatikus munkavállalókkal készített felméréssel és a többi munkáltató válaszainak elemzésével kapcsolatban. Továbbá egy hónapon át ingyenes megjelenést kapnak a www.itrealitas.hu oldalon (októbertől lesz elérhető), majd erre egy éven át 10% kedvezményt. Mindemellett a kérdőívet kitöltő munkáltatók egy éven át 10% kedvezményt is kapnak a HR KOPÓ Tanácsadó Csoport toborzási szolgáltatásaira vonatkozóan.

A szervezők nemcsak a munkáltatókat kérdezik meg, hanem a munkavállalókat is, a kutatás adatait felhasználva pedig készítenek egy frissíthető online útmutatót a munkáltatók és a toborzók számára. A mozgalom a hátrányos térségek felzárkóztatására is akciókat indít, ezért aki részt vesz a mozgalomban akár támogatóként, akár a kérdőív kitöltőjeként, segít a magyar informatikus közösség megerősítésében. A kutatás eredményét a Budapesten, 2022. november 10-én megrendezésre kerülő konferencián ismertetik a HR-szakemberek és a munkáltatók számára. A IT Realitás Mozgalom részletei megtalálhatóak a www.hrkopo.hu/itrealitas oldalon.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.