Hirdetés
. Hirdetés

Soha nem volt ennyire kevés mérnök a Twitternél, mint Musk felvásárlása óta

|

A Twitter szakembergárdájának 80%-át veszítette, most kevesebb mint 550 teljes munkaidős mérnöke van.

Hirdetés

Több mint 6000 Twitter-alkalmazott - a vállalat dolgozóinak mintegy 80 százaléka - lépett ki vagy bocsátották el, mióta a milliárdos Elon Musk megvásárolta a céget - jelentette a CNBC a platform belső nyilvántartásából származó adatokra hivatkozva.

A dokumentumok szerint a Twitter teljes munkaidős létszáma a felvásárlás előtti nagyjából 7500 fős létszámról körülbelül 1300 aktív alkalmazottra csökkent. A még mindig dolgozók közül kevesebb mint 550 főállású mérnök. A bizalmi és biztonsági részleg, amely az irányelvi ajánlásokért, a tervezésért és a termékváltoztatásokért felelős, kevesebb mint 20 főállású dolgozóra zsugorodott.

Hirdetés

Körülbelül 1400 alkalmazott még mindig fizetést kap, de már nem várják el, hogy a vállalatnál teljesítsék feladataikat. Sokan közülük felmondtak, amikor Musk azt követelte, hogy kötelezzék el magukat a Twitter 2.0 "hardcore" új víziója mellett, amely a hosszabb munkaidőt és a távmunka megszüntetését foglalja magában.

Musk október végén vette át a vállalat irányítását, és szinte azonnal megkezdte az elbocsátásokat, akkor azt mondta, hogy erre azért volt szükség, hogy elkerüljék a platform pénzügyi csődjét. Az eredeti terve azonban az volt, hogy csak a személyzet körülbelül 50%-át bocsátja el.

A CNBC-nek egy neve elhallgatását kérő volt Twitter-mérnök elmondta, hogy a dolgozók elvesztése valószínűleg megnehezíti a vállalat számára a szolgáltatás megbízható fenntartását, miközben új funkciókat fejlesztenek. Elmondása szerint a vállalat kódbázisa túl nagy és változatos, és a megmaradó mérnököknek nehéz lesz a Twitter különböző részeit működőképesen tartani, mivel ezekhez különböző platformok és programozási nyelvek ismerete szükséges.

Visszautasított vádak

Elon Musk szerint nem igaz, hogy amióta 44 milliárd dollárt költött a Twitter megvásárlására, és nekilátott a San Franciscó-i székhelyű vállalat mindennapi működésének megváltoztatásának, a mikroblog-oldal elvesztette munkaerő-állományának mintegy 80 százalékát.

A SpaceX és a Tesla vezérigazgatója szerint a jelentés téves és "körülbelül 2300 aktív dolgozó alkalmazott van a Twitternél" és még mindig "több száz alkalmazott dolgozik a biztonságon", nem beszélve a több ezer alvállalkozóról.

Miután Musk átvette a Twittert, nem vesztegette az időt, és rengeteg olyan, a napi működést érintő változtatást vezetett be, amelyek nem tetszettek a munkatársak jelentős részének. A termék- és szervezeti változtatások közé tartozott a Twitter által ellenőrzött kék pipa mint fizetős szolgáltatás bevezetése, valamint a személyzet mintegy 50 százalékának leépítése, beleértve a Twitter vezetőit, akik a platform adatvédelmi, kiberbiztonsági és cenzúra kérdéseiért feleltek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.