Hirdetés
. Hirdetés

Széleskörű, stratégiai változások a PwC menedzsmentjében

|

Július elsejétől több vezető személyét is érintő változásokat jelent be a PwC Magyarország.

Hirdetés

A menedzsmentben történő változtatások összhangban vannak a cég 2010-ben meghirdetett stratégiájával, melynek célja a PwC magyarországi piaci pozíciójának további erősítése, a hazai vállalatokkal való kapcsolat fejlesztése, valamint az egyes üzletágak hangsúlyosabb támogatása.

Nick Kós
Nick Kós
Ír-magyar vezérigazgató

2012 év elején jelentette be a PwC, hogy Nick Kós (44) veszi át a PwC Magyarország vezetését. Nick Kós 2012. július 1-től látja majd el a vezérigazgatói teendőket, párhuzamosan a Könyvvizsgálati üzletág vezetésével. Az ír-magyar származású könyvvizsgáló szakember pályafutását a PwC-nél kezdte Írországban 1990-ben, ahonnan 1994-ben költözött Magyarországra, és lett az évek során a cég budapesti irodájában a telekommunikációs, információtechnológiai és média iparági csoport vezető partnere. Ezt követően a PwC lengyelországi irodájában töltött be vezető tisztséget, illetve a moszkvai irodában volt a könyvvizsgálati üzletág vezetője. Tavaly tért vissza Magyarországra, ahol szintén a könyvvizsgálati üzletág vezetését vette át.

George Johnstone (60), a PwC Magyarország jelenlegi vezérigazgatója 2012. június 30-án, a pénzügyi év végén, nyugdíjbavonulása miatt döntött úgy, hogy megválik vezérigazgatói megbízatásától.

dr. Lőcsei Tamás
dr. Lőcsei Tamás
Új vezetők az Adótanácsadási és a Tanácsadási üzletágak élén

A PwC Magyarország Adótanácsadási és jogi üzletágvezetője 2012. július 1-től dr. Lőcsei Tamás (38), aki 1997-ben csatlakozott jogászként a cég adózási és jogi osztályához, ahol a vámügyek és a nemzetközi kereskedelmi jog területén dolgozott. Nevéhez fűződik a közvetett adók osztályának létrehozása 2002-ben. Holland, német és svájci kiküldetése után fokozatosan tovább mélyítette tapasztalatát a direkt adók területén is. Cégtársi kinevezését követően 2005-ben felügyelete alá került az állami támogatások osztály is. Tamás Russell W. Lamberttől veszi át az üzletágvezetői pozíciót, aki a PwC Global Tax csapatához csatlakozva, a budapesti irodából támogatja a PwC nemzetközi adóhálózatát.

Osztovits Ádám
Osztovits Ádám
Ugyancsak július 1-től veszi át a PwC Magyarország Tanácsadási üzletágának vezetését Osztovits Ádám (39), aki 15 év tapasztalattal rendelkezik menedzsment és üzletviteli tanácsadás területén. Az új vezető célja, hogy erősítse a PwC vezető szerepét Magyarországon és Kelet-Közép-Európában a professzionális üzleti tanácsadási szolgáltatások piacán. A PwC Magyarországnál a jövőben az energetikai és üzletviteli tanácsadási szolgáltatási ág fejlesztéséért is felelős lesz. Ádám Rafal Krasnodebskit váltja, akinek nevéhez fűződik a magyar tanácsadási üzletág utóbbi években történt megerősítése, és aki az ukrajnai PwC Tanácsadási területének vezetőjeként folytatja pályafutását.

Újonnan kinevezett cégtársak

Balázs Gábor
Balázs Gábor
Balázs Gábor (38) a PwC Könyvvizsgálati üzletágának cégtársa lesz 2012. július 1-től. Gábor diplomája megszerzése után csatlakozott a PwC-hez, ahol jelentős pénzügyi vállalkozások könyvizsgálatán dolgozott. 2004. szeptembertől két éven át a PwC Londoni központi IFRS részlegén szerzett nemzetközi tapasztalatot, ahol a cég legnagyobb kiemelt ügyfelei IFRS átállási projektjein, illetve a PwC nemzetközi irodáiban felmerülő komplex IFRS technikai kérdéseken dolgozott. Az elmúlt években a PwC Magyarország IFRS tanácsadói csoport vezetője lett, és aktív szerepet vállalt a PwC’s Academy tréningközpont hazai kialakításában.

 

Mészáros Balázs
Mészáros Balázs
A PwC Könyvvizsgálati üzletágának új partnereként köszönthetjük Mészáros Balázst (38) is, aki 16 éve dolgozik a vállalatnál. Karrierje során 2 évet dolgozott a PwC San Jose-i irodájában, ahol technológiai cégek könyvvizsgálatával foglalkozott, és 1 évig a PwC kelet-közép-európai könyvvizsgálati üzletág vezetőjének munkáját támogatta moszkvai kiküldetése során. Főleg az energetika, a kereskedelem és fogyasztási cikkek, valamint a telekommunikációs ágazatokban működő vállalatoknál szerzett tapasztalatokat. Balázs cégtársi kinevezése széleskörű könyvvizsgálati tapasztalatával és tanácsadói kompetenciájával erősíti a PwC törekvéseit a KKV szektorban Magyarországon és a régióban.

Bernáth Tamás
Bernáth Tamás
Bernáth Tamás (42 ) 2012. július 1-től immár cégtársként vezeti a PwC Magyarország pénzügyi szektorral foglalkozó tanácsadási üzletágát. Tamás több mint egy évtizede dolgozik a szektorban: korábban a McKinsey & Company tanácsadója volt, majd karrierjét az Erste Bankban folytatta, ezt követően pedig a Scale Consulting regionális tanácsadó vállalatnak lett vezetője és társtulajdonosa. A vállalkozást 2010 végén vásárolta fel a PwC – Tamás és csapata ekkor csatlakozott a céghez.

Bernáth Tamás cégtársi kinevezése erősíti a PwC elkötelezettségét a pénzügyi szektor szereplői számára nyújtott minőségi szolgáltatások iránt. A cégtársi pozíció egyben a budapesti PwC iroda Center of Excellence szerepét is megerősíti a kelet-közép-európai régió pénzügyi szektorában.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.