Hirdetés
. Hirdetés

Távozik az infokommunikációs szakállamtitkár

|

Nem egész fél évvel kinevezése után, többszöri átszervezést követően távozik posztjáról a KHEM szakállamtitkára.

Hirdetés

Az IVSZ március 12-i tisztújító közgyűlésének Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszter is vendége volt, aki köszöntő beszédében elmondta: annak érdekében, hogy az iparág megfelelő képviselettel rendelkezzen, önálló szakállamtitkárságot hoznak létre. Bóna Ákost (képünkön) ennek megfelelően 2008. március 25-én nevezték ki a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) infokommunikációs ügyekért felelős szakállamtitkári tisztségére. Az akkori közlés szerint az új szakállamtitkár legfontosabb feladatai közé tartozott az e-gazdaság fejlődését korlátozó tényezők felszámolása, az innovatív megoldások bevezetése a hozzáférés, a tartalom, a szolgáltatások, illetve az informatikai biztonság területén, valamint az elektronikus hírközlés szabályozásának felügyelete. A szakállamtitkár a legutóbbi kormányátalakítás, illetve a minisztériumok átszervezésekor került a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztériumba (KHEM).

Az MTI információi szerint távozásának hátterében az állhat, hogy a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi tárcától az informatikai terület átkerült a Miniszterelnöki Hivatalba (MeH), és csak a távközléssel kapcsolatos szabályozás maradt meg, így például a rádióspektrum politika kialakítása, a frekvenciagazdálkodás, a postaszektorral kapcsolatos stratégiai és szabályozási feladatok, illetve az elektronikus hírközlési terület. A MeH-hez rendelték az informatikai területeket, így a stratégiát és a szabályozást, valamint a programokat, köztük az Informatikai Közháló Programot is.

Bóna Ákos a hírközlési ügyekért felelős szakállamtitkári teendőit 2008. augusztus 31-ig látja el, pályáját a privát szférában kívánja folytatni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.