Hirdetés
. Hirdetés

Tippek focistáktól: hogyan hozza ki magából a legjobbat

|

A Hays szóvivője manchesteri partnereinkkel együtt próbál betekintést nyújtani abba, mit is tanulhatunk a focistáktól, illetve hogyan keltsünk új pozíciónkban már az elején jó benyomást.

Hirdetés

Már az elején szükséges rátermettségünket bebizonyítani, ám a munkavégzés mellett fontos megmutatnunk, hogy csapatban is hatékonyan tudunk teljesíteni. Ebben az időszakban különösen fontos, hogy meghallgassuk és igazodjunk a visszajelzésekhez- akár egy professzionális játékosnak.

"A Manchester City-vel való együttműködéssel eljutottunk oda, hogy megértsük a másik szervezet működését, így sok hasonlóságot véltünk felfedezni a munka világa és a profi futball között. Jó pár tanács hasznosnak bizonyulhat a munkavállalók számára, mikor fellendítenék saját karrierjüket és kiaknáznák az abban rejlő lehetőségeket" - véli a Hays szóvivője.

Idejében készüljön fel
"Nézzen utána az adott cégnek és legyen tisztában azzal, hogyan illeszkedhet bele a szervezetbe, illetve milyen elvárásokat támaszt az adott cég önnel kapcsolatban. Ügyeljen a megjelenésére és készítse elő ruhatárát másnapra, továbbá bizonyosodjon meg az útvonalról, hogy harminc perccel előbb odaérhessen a helyszínre. Emellett az esti pihenés is elengedhetetlen" - javasolja szóvivőnk.

"Minden meccs kulcsa a megfelelő felkészülés. Minden részlet számít ‒ a megfelelő étkezés, egy kiadós alvás és a ráhangolódás ‒ ez mind nélkülözhetetlen ahhoz, hogy jól teljesítsünk a pályán" ‒ véli Fernandinho, a Manchester City középpályása.

Le az előítéletekkel
"Függetlenül attól, hogy az előző munkahelyén szerzett tapasztalatai pozitívak vagy negatívak voltak, nincs két egyforma állás. Így ne az előítéletei alapján próbálja definiálni új pozícióját. Legyen nyitott és álljon az első 90 naphoz úgy, mint egy új kezdethez" - tanácsolja szóvivőnk.

"Minden mérkőzés előtt a legfontosabb magára a játékra fókuszálni. A csapatod, az ellenfél, a taktikájuk és edzési folyamatosan fejlődni fognak.  Minden meccsre tekints új lehetőségként és készülj fel, hogy valami újat tanulhatsz." - teszi hozzá a Manchester City Women csapatkapitánya, Steph Houghton.

Az első benyomás a fontos
"Az első benyomás mindig jelentős és mindenkinek arra kell törekedni, hogy a legjobb formáját hozza ilyenkor. Az ember kissé feszeng az első napokon, azonban ha figyel a megjelenésére, gyakran mosolyog és tartja szemkontaktust, azzal sokat segíthet saját fellépésén‒ mondja a Hays szóvivője.

"Mikor belépsz a pályára, olyan mintha az egész világ téged figyelne. Fontos hogy emelt fővel menj és ne hagyd, hogy az idegesség felülkerekedjen rajtad" ‒ javasolja David Silva a Manchester Cityből.

Szerezzen támogatókat
"Az új kollégák megismerése és kapcsolatok építése velük egy lényeges elem saját teljesítményünk szempontjából is. Először is próbáljon azokhoz a kollégákhoz közelebb kerülni, akik a közvetlen környezetében vannak, illetve azokhoz, akikkel a leginkább szimpatizál ‒ sokat segíthetnek abban, hogy megtalálja helyét az új munkájában." ‒ javasolja szóvivőnk.

Örüljön az első sikereknek, de ne bízza el magát
"Eddig elért eredményei jó motivációul szolgálnak ahhoz, hogy továbbra is lelkesedéssel végezze feladatát, de ne legyen elbizakodott" ‒ kapjuk figyelmeztetőül a Hays szóvivőjétől.

Kevin de Bryune szerint: "Előfordul, hogy egy játékos már a meccs kezdeti szakaszában gólt lő, ami mindig jó alkalom az ünneplésre. Azonban nem szabad hagyni, hogy ez befolyásolja a fókuszáltságot és az elszántságot. Folytasd úgy, ahogy eltervezted és támogasd a csapatodat annyi góllal, amennyivel csak tudod, mert bármi megtörténhet a játék hátralévő részében"

Tanuljon a hibáiból
"Az első időszakokban könnyen követhetünk el hibákat, azonban az elkeseredettség helyett inkább arra figyeljünk, hogy előnyt kovácsoljunk belőlük"‒ int figyelemre a Hays szóvivője.

Vincent Kompany hozzáteszi: " Előfordul, hogy egy játékosként kihagyunk helyzeteket vagy kudarcokkal szembesülünk, mégsem szabad hagynunk, hogy a ez a kedvünket szegje. Maradj fókuszált, kontrollált és magabiztos és így hamarosan visszatalálsz önmagadhoz. Ha ezt nehéznek érzed, kérd a kollégáid, csapattársaid segítségét."

Álljunk meg egy kicsit és tekintsünk vissza
"Fontos, hogy kicsit magunkba merülve elgondolkozzunk az elmúlt időszak történésein és tapasztalatainkon; miként lehetnénk eredményesebbek, hogyan hozhatnánk ki még többet magunkból, a megfelelő emberekkel ismerkedtem össze?  Ezeket a kérdéseket érdemes feltennünk magunknak, illetve tanácsos felettesünk véleményét is kikérni".

"Minden játék magában hordozza a lehetőséget, hogy tanuljunk, fejlődjünk és csiszoljunk a taktikánkon. Félidőben a csapattal együtt beszéljük meg az addigi teljesítményünket és ötletelünk, hogy hogyan lehetne építeni az első félidei teljesítményen a folytatáshoz és, hogy remélhetőleg megnyerjük a játékot." ‒ magyarázza a Manchester City középjátékosa, Ilkay Gundogan.

Tervezze meg a következő lépést
Zárásként egy utolsó tanács szóvivőnktől: "Az első pár hónap leteltével érdemes elgondolkodni karrierje következő fázisán. Gondolja végig, mit szeret eddigi hivatásában, milyennek találja kollégáit, illetve azt nyújtja-e az adott cég, ami az előzetes elvárásaiban szerepelt? Ki tudja bontakoztatni tehetségét és ebben az adott cég is támogatja önt? Ha fentiekre igennel tud felelni, akkor ideje megbeszélni menedzserével a további lépéseket saját karrierje érdekében".

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.