Hirdetés
. Hirdetés

Több mint négymilliárd forintos foglalkoztatási program indult Békés megyében

|

Képzésekkel és foglalkoztatást támogató tevékenységekkel kívánják a célcsoportok munkaerőpiaci hátrányának csökkentését elérni.

Hirdetés

Több mint négymilliárd forintos foglalkoztatási program indult Békés megyében, amelynek célja, hogy 2027 végéig 2300 ember munkaerőpiaci elhelyezkedését segítse - közölte a Békés Megyei Önkormányzat.

A közleményben azt írták, a 4,2 milliárd forintos támogatást a 2020-2027-es uniós keretköltségvetési ciklus Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) Plusz keretéből nyerték el.

A projekt kiemelten kezeli az átlagnál alacsonyabb foglalkoztatási szinttel rendelkező járások teendőit. A konzorciumi tagok képzésekkel és foglalkoztatást támogató tevékenységekkel kívánják a célcsoportok munkaerőpiaci hátrányának csökkentését elérni. Emellett új készségek elsajátításának támogatásával a munkaerő minőségének javítását célozzák meg.

Békés megyében a regisztrált munkanélküliek száma a 2011-es 28 ezerről az idén az első negyedévére 11 ezerre csökkent - idézi a közlemény Zalai Mihályt, a konzorciumvezető Békés Megyei Önkormányzat elnökét.

Az előző pályázati ciklusban tíz ilyen projektet valósítottak meg hétmilliárd forint értékben - írták.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.