Hirdetés
. Hirdetés

Tovább bővül Szegeden is a Lufthansa Systems Hungária

|

A Bocskai utcában folytatja munkáját az informatikai cég dél-alföldi csapata.

Hirdetés

A Lufthansa Systems Hungária szegedi csapata a dinamikus növekedésnek köszönhetően irodát vált. Május 30-án kezdik az első munkanapjukat az IT-szakemberek az új helyen, a várost azonban nem hagyja el a légiközlekedési informatikai vállalat, sőt, még nagyobb szegedi bővülésre készül.

A kedvező földrajzi elhelyezkedés mellett a város egyetemének színvonalas informatikai képzése is indokolta, hogy a Lufthansa Systems Hungária 2020-ban Szegeden nyissa meg második irodáját. A három évvel ezelőtti indulást követően mára több mint 60 kollégát számlál a csapat, a növekedés pedig töretlen, a vállalat nyitott pozícióira is jelentős az érdeklődés. A folyamatos bővülés és a munkaállomások maximális kihasználtsága azonban megkerülhetetlenné tette, hogy a szegedi csapat új, tágasabb helyszínen folytassa a munkát, tekintettel az iroda további várható növekedésére is.

"A költözés ténye is igazolja, hogy a Lufthansa Systems Hungária a szegedi lokációja egy valódi sikertörténet: maximálisan elégedettek vagyunk a kollégák munkájával és eredményeivel. Sikerült felépíteni egy összetartó, szakmailag rendkívül erős, motivált, a cég kultúráját és identitását teljesen magáénak tudó részleget, amely működésével teljes mértékben integrálódott a budapesti cégközpont életébe. A mindennapi munka során semmi különbség nem érezhető abból, hogy valaki Berlinben, Frankfurtban, Budapesten vagy Szegeden dolgozik" - mondta Turcsikné Gáspár Georgina, a Lufthansa Systems Hungária HR vezetője, aki megerősítette, hogy az új, nagyobb terület nemcsak a munkavégzést segíti majd, de a közösségi életet is támogatni fogja. A következő két évben pedig folytatni fogják a bővülést, így jövőre akár meg is duplázhatják dolgozók létszámát.

A légiközlekedési informatikai vállalat számára kiemelten fontos, hogy emberközpontú és erős közösséget hozzon létre a városban, folyamatos szakmai fejlődést és tudásmegosztást biztosítva munkatársainak, ezért 2022 végén elindította Szeged Data Competence Meetup sorozatát, amely során népszerű szaktekintélyektől és vállalat elismert szakembereitől szerezhetnek tudást a kollégák

A Lufthansa Systems Hungária elköteleződése Szeged városa iránt hosszútávú, ezt a költözés is alátámasztja. A vállalat továbbra is együttműködik az egyetemi szférával, 2023 tavaszán elindította Data Engineering kurzusát a Szegedi Tudományegyetemen, és folynak az egyeztetések további kutatás-fejlesztési projektekről, amelyek eredményeivel a későbbiekben légiipari fejlesztéseket is támogathatnak. A Lufthansa Systems Hungária szegedi irodája emellett idén is várja a jelentkezőket a cég IT Young Professional Programjába, amely pályakezdő informatikusoknak kínál páratlan karrierlehetőséget. A vállalat további nyitott pozícióiról ezen a linken érhetők el bővebb információk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.