Hirdetés
. Hirdetés

Új elnök a Magyar Fintech Szövetség élén

|

Elnökségi tagként Kiss Sándor, a Barion alapító-vezérigazgatója, később pedig dr. Urbán Viktor főtitkárként csatlakozik a szövetség vezetéséhez.

Hirdetés

A HFA (Hungarian Fintech Association - Magyar Fintech Szövetség) új elnököt választott, Ács Zoltán, az MKB Fintechlab ügyvezetőjének személyében, aki a bankok és fintech cégek közötti kapcsolat mélyítését tűzte ki célként. Új szintre emelni a szövetség munkáját erős nemzetközi kapcsolatok kiépítésével, lehetséges stakeholderek bevonásával és rendszeres kommunikációval lehet - foglalta össze a jövőre vonatkozó legfontosabb lépéseket megválasztása után.

A 2020-ban indult, azóta 32 tagúra bővült HFA elsődleges célja, hogy erősítse a hazai fintech szektorban érdekelt piaci szereplők együttműködését, érdekképviseletét és érdekérvényesítő képességeit. A szervezetet öttagú elnökség irányítja, amelynek résztvevőit a tagok választják, figyelembevéve a jelöltek szakmai hozzáértését és a fintech ökoszisztémához való élénk, naprakész kapcsolódását.

A következő két évre Ács Zoltánt választották a szövetség elnökévé, aki 2022 óta Magyarország első fintech innovációs laborja, az MKB Fintechlab ügyvezetője. Ács Zoltán karrierjét gazdasági újságíróként kezdte, majd 8 évig volt a startupok fejlesztésével és nagyvállalati innovációval foglalkozó Design Terminal szakmai igazgatója, ezalatt több mint 200 startup fejlődéséhez járult hozzá. Később saját tanácsadó cégével több szektorban (FMCG, pénzügyi szektor, feldolgozóipar, illetve védelmi ipar) is innovációmenedzsmenttel foglalkozott. 2020-tól az MKB Fintechlab innovációs igazgatója, 2022-től pedig ügyvezetője, illetve innovációs vezető az MKB Bank Üzleti Innováció területén.

Csapatával feladata többek között az MKB Fintechlab 40 startupból álló pre-seed fázisú kockázati tőkebefektetési portfoliójának kezelése és új fintech befektetések strukturálása, illetve a bank és fintech cégek közötti együttműködések, közös tesztprojektek menedzselése.

"Lehetőséget teremteni, támogatni a legjobb tehetségeinket, hogy kibontakozhassanak és világsikert érjenek el, egy olyan cél, amiért igazán érdemes dolgozni. Szeretném a közösség tagjainak kapcsolatát szorosabbra fűzni, javaslatokkal előállni a nemzetközi gyakorlatok adaptációjára, valamint a szektor érdekeit határozottan képviselni a szabályozó szerveknél. Köszönöm a bizalmat, igyekszem a feladat fontosságához illő alázattal végezni a munkámat."

A következő két évre tervezett stratégia magába foglalja továbbá a fiatal tehetségek mentorálását a fintech területén, a magyar fintech szektor reprezentációjának növelését a nemzetközi piacon, valamint az edukációt, amellyel elsősorban a kkv-kat és a bankokat célozzák majd meg. A Magyar Fintech Szövetség új szintre emelése lehetőséget ad a magyar fintech ökoszisztémának arra, hogy kiteljesedjen, ugyanis változásra van szükség fintech- és startup szabályozásban, valamint a digitális pénzügyi megoldásokhoz való általános hozzáállásban is.

A szervezetet és ezzel Ács Zoltán munkáját elnökségi tagként Kiss Sándor, a Barion alapító-vezérigazgatója segíti, később pedig dr. Urbán Viktor főtitkárként csatlakozik a szövetség vezetéséhez.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.