Hirdetés
. Hirdetés

Új eszközök kellenek a pályakezdők bevonzására

|

A munkáltatók versenyeznek az informatikusokért, a hagyományos hirdetésekkel azonban egyre nehezebb kitűnniük a tömegből és egyre kevésbé érik el a pályakezdőket.

Hirdetés

Nehéz helyzetben vannak a fiatalok is, akik a valós munkahelyi elvárásokkal gyakran már csak az első munkanapokon találkoznak. Mindkét problémára megoldás, ha a munkaadók új módszerekkel szólítják meg a fiatalabb generációt. Az OTP Bank kiemelt figyelmet fordít a fejlesztésekre, így sok informatikust foglalkoztat, ezért a toborzás területén is keresi az új eszközöket. A bank két szakmai eseményen keresztül mutatja be, miként közelíthetőek egymáshoz a két oldal igényei és elvárásai.

Hirdetés

Legyen szó számítógépekről, vagy aláírópadokról, a technológia hozzátartozik a vállalatok mindennapjaihoz, emiatt pedig nagy a verseny az informatikus szakemberekért. Az OTP Bank számára fontos az új technológiák fejlesztése, így nem csak közgazdászok, hanem az IT munkavállalók is kiemelt szerepet kapnak a cég életében. A tapasztalatok szerint egyre nehezebb azonban a pályakezdőket hirdetéseken keresztül elérni és nem könnyű munkáltatóként kitűnni a tömegből. Az OTP Bank felismerve a problémát az igényekre reagálva kreatív eszközökkel és szakmai eseményeken keresztül szólítja meg a fiatalokat.

A pályakezdők számára problémát jelent, hogy az online elérhető információ mennyisége elenyésző, vagy nem feltétlenül a bennük felmerülő kérdésekre találnak választ. Sokszor csak a belépést követően az első napokban derül ki, milyen valójában az adott munkakör, a munkahely szervezeti kultúrája, valamint a karrierlehetőségeket is nehéz előre feltérképezni.

A szakmai események épp arra biztosítanak lehetőséget a kezdők számára, hogy a tudásszerzés mellett megismerkedhessenek a vállalatokkal, az általuk szervezett versenyeken keresztül pedig beleláthatnak az adott szakma nyújtotta lehetőségekbe.

A közelmúltban rendezték meg a technológiai újításokról szóló SMART konferenciát, amelyen 125 előadó feszegette a robotok, automatizált eszközök és digitális megoldások témaköreit. Az OTP Bank a fiatalok sikerorientált személyiségére építve egy informatika témájú online tesztsort készített az esemény előtt egyetemisták számára. A bank a legjobban teljesítő 50 diáknak ingyenes részvételi lehetőséget biztosított a konferencián. Az ismeretek bővítése mellett az eseményen újra játékba szállhattak a nyertesek és bluetooth hangszóróval, vagy akár egy drónnal is gazdagodhattak a bank standjánál.

"A hagyományos kommunikációs eszközök, mint a hirdetések és cikkek már nem érik el hatékonyan a fiatalokat. Technológiai fejlesztésekben is élen járó vállalatként az OTB Bank számára fontos, hogy az informatikus pályakezdők megismerjék a cég biztosította lehetőségeket. Ehhez azonban tudni kell a munkavállalók igényeihez alkalmazkodni és meg kell jelenni ott, ahova ők is szívesen mennek. A szakmai rendezvényeken és versenyeken mindkét fél megismerheti a másik oldal igényeit és elvárásait, valamint feltárulnak a karrierlehetőségek a pályakezdők előtt." - mondta el Szőke-Oláh Katalin, az OTP Bank HR marketing vezető tanácsadója.

Az OTP Bank biztosította az egyik esetet a ChaosStack IT programozó versenyen. A résztvevő 22 csapatból 8 az OTP Bank agilis munkamódszerhez kapcsolódó feladatot választotta. Pánczél István, a verseny egyik mentorának tapasztalatai szerint jellemző, hogy a résztvevők a pontszerzésre fókuszáltak a verseny elején és csak a későbbiekben kértek mentori támogatást. Ezek a tapasztalatok is segítenek a kezdők megszólításához szükséges eszközök megtalálásában. A fiatalok sikerorientáltak és a gyors eredményekre fókuszálnak, ebből kiindulva érdemes megjelenni az egyetemisták számára rendezett szakmai versenyeken. Emellett a digitalizáció világában felnövő generáció tagjai számára - akik közül sokan saját magukra is influencerekként tekintenek - fontos, hogy lássák a hatásukat a világban. A valós üzleti életből kiemelt esetek nem csak betekintést engednek abba, hogy milyen érdekességeket rejt a szakma, de erősíthetik a tudatot, hogy hatással lehetnek a környezetükre.

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.