Hirdetés
. Hirdetés

Új fb-elnök a Deutsche Telekomnál

|

A cég felügyelőbizottságának elnöki széke az utóbbi évek legnagyobb németországi adóbotránya miatt ürült meg.

Hirdetés

A Henkel vezérigazgatója, Ulrich Lehner (jobbra) lehet a Deutsche Telekom felügyelőbizottságának új elnöke - írta pénteken a Financial Times. A német telekommunikációs cég - amely a Magyar Telekom többségi tulajdonosa is - azt követően kényszerült új fb-elnököt keresni, hogy a poszt korábbi viselője, Klaus Zumwinkel a múlt héten lemondott tisztségéről.

Zumwinkel az első áldozata a német ügyészség által nemrégiben elkezdett nagyszabású vizsgálatnak, amelyben vezető gazdasági tisztségviselők lichtensteini pénzintézeteken keresztül eltitkolt jövedelmeit próbálják felderíteni. Klaus Zumwinkel, aki tagadja, hogy adócsalást követett volna el, az ügy nyilvánosságra hozatalát követően lemondott a Deutsche Post, a német posta vezérigazgatói posztjáról is.

A Deutsche Telekomnál jószerivel hagyomány, hogy a Henkel vezetőjét választják meg felügyelőbizottsági elnöknek; ez immár harmadik alkalommal történhet meg. Ulrich Lehner 1981 óta dolgozik a Henkelnél, amelynek éléről áprilisban távozik. A Financial Times cikkében hozzáteszi: a DT fb-elnöki posztja politikai érzéket is kíván, hiszen a távközlési cég mintegy harmadát továbbra is a német kormány birtokolja.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.