Hirdetés
. Hirdetés

Új lendületet kap az informatikatanárok továbbképzése

|

Kiemelt támogatóként segíti az InfoTanár Mentor Program fejlesztését az Aliz.

Hirdetés

Jelentősen bővíti továbbképzési palettáját és kapacitását, hamarosan pedig digitális platformon köti össze a pedagógusokat az IT cégekkel az InfoTanár Mentor Program. A 2019-ben indított kezdeményezés a tech szektorból érkező anyagi és szakmai támogatással kap új lendületet: az Aliz, egy magyar központú, felhős technológiákkal foglalkozó nemzetközi IT cég karolja fel az informatikatanárok szakmai támogatásának ügyét.

Az InfoTanár Mentor Program az általános iskolák és középfokú oktatási intézmények informatikatanárai számára biztosít naprakész tudást, élményszerű oktatáshoz szükséges módszereket és tananyagokat, valamint értékes iparági kapcsolatokat. Az egyedülálló kezdeményezés három és fél év alatt több mint 1800 informatikatanár számára biztosított továbbképzést, illetve közel 2200 pedagógust ér el rendszeresen az általa létrehozott ITMP Klub révén. A program működését elsősorban vállalati adományok finanszírozzák.

Hirdetés

"A digitális készségek fejlesztését és a színvonalas informatika-tanítást már az általános iskolában el kell kezdeni ahhoz, hogy a gyerekek jobb lehetőségekkel induljanak majd neki a felnőtt életüknek. Mindannyian sokat köszönhetünk a tanárainknak, de meggyőződésünk, hogy ebben az IT cégeknek is szerepet kell vállalniuk. Ezért döntöttünk úgy, hogy az InfoTanár Mentor Program mellé állunk és a 2022 szeptemberétől kezdődő egy évben 15 millió forinttal segítjük a kezdeményezést, ami nemcsak a program fenntartását, hanem a bővítését is lehetővé teszi. Ezen felül szakmai partnerként is bekapcsolódunk az ITMP munkájába, többek között mentorálással, előadásokkal, tananyagok fejlesztésével" - mondta el Szatmári Tamás, az Aliz cégvezetője.

Az InfoTanár Mentor Program az Aliz támogatásának köszönhetően jelentősen bővíti képzési kínálatát, és legalább 500 pedagógus számára biztosít továbbképzési lehetőséget, továbbá elindítja az oktatók és a tech szektor szereplőit összekötő digitális platform fejlesztését. A képzések olyan témakörökre fókuszálnak, amelyekben a pedagógusok igényt tartanak friss és azonnal hasznosítható tudásanyagra. Indulnak például GIT, HTML5, CSS3, Javascript, Linux kurzusok, kreatív módszertanokat bemutató Játékos programozás, Játékos elektronika és LEGO robotika tanfolyamok, vagy az iskolai munkát és a diákok készségeit egyaránt fejlesztő Projektmenedzsment képzés.

"A következő generációk pályaorientációjában kulcsszerepe van a pedagógusoknak, ezért különösen fontosnak tartjuk, hogy élő, támogató kapcsolat épüljön köztük és a tech fókuszú vállalatok között. Az Aliz közössége örömmel támogatja az infotanár kollégákat a tudásuk bővítésében, a felhős technológiák mélyebb megismerésében, vagy akár a diákok előtt álló karrierlehetőségek feltérképezésében. Az oktatókat és vállalatokat összekötő digitális platform fejlesztése pedig azt a lehetőséget teremti meg, hogy az iparág még több szereplője tudjon bekapcsolódni a tudásmegosztásba" - értékelte a kiemelt támogatás jelentőségét Szatmári Tamás.

"Már az InfoTanár Mentor Program megalapításakor is éreztük, mekkora szüksége van a tanároknak és az oktatóknak a folyamatos szakmai segítségre és gondoskodásra. Az elmúlt évek során kiderült, hogy a várakozásunkat is messze meghaladó mértékű az igény a továbbképzési lehetőségekre és a tanítási munkában azonnal felhasználható szakmai anyagokra. Velem együtt az HTTP Alapítvány minden munkatársa elkötelezetten vett és vesz részt az ITMP munkájában. Erőfeszítéseinkért bőven kárpótol bennünket az a rengeteg pozitív visszajelzés, amit a tanár közösség tagjaitól kapunk egy-egy jól sikerült szakmai esemény után. Nagyon örülünk, hogy most egy hozzánk hasonlóan elkötelezett támogatóval tud a program egy újabb szintre lépni" - tette hozzá Sisák Zoltán, a HTTP Alapítvány elnöke.

Az InfoTanár Mentor Program kurzusaira közoktatásban dolgozó informatikatanárok jelentkezhetnek. A kurzusok többségét online formában tartják, így a résztvevők utazás nélkül, az otthonukból kapcsolódhatnak be a programba. A pedagógusoknak érdemes csatlakozni az ITMP Klubhoz is, a közösség tagjai ugyanis további önállóan elvégezhető, illetve tantermi képzéseken, szakmai témájú konferenciákon, meetupokon vehetnek részt, valamint oktatási anyagaikat és bevált gyakorlataikat is megosztják egymással. Részletes információk az InfoTanár Mentor Program honlapján érhetők el.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.