Hirdetés
. Hirdetés

Új menedzsment a GTS-Datanetnél

|

Az alternatív távközlési szolgáltató a teljes felsővezetését átalakította, egyedül a gazdasági igazgató maradt a régi.

Hirdetés

A GTS-Datanet csütörtökön kiadott közleménye szerint az elmúlt hetekben átalakította menedzsmentjét: új műszaki és jogi igazgatót nevezett ki, létrehozta a Stratégiai, Termékfejlesztési és Kommunikációs Osztályt, az értékesítési igazgatói feladatokért pedig mostantól a nagykereskedelmi és nemzetközi-, a belföldi értékesítési - és a lakossági szolgáltatások üzletágak igazgatói együttesen felelnek. A menedzsment tagjaként mind a hat szakember közvetlenül Pauer Pál ügyvezető igazgatónak jelent.

A műszaki igazgatói pozíciót 2008. december 1-jétől Ökrös Imre (34) tölti be, aki több mint tíz éve áll a GTS alkalmazásában. 1998-tól a GTS Magyarország projektmenedzsereként, majd 2001-től a GTS-Datanet projektigazgatójaként aktívan részt vett a magyar és régiós optikai hálózat kiépítésében; 2005 óta átviteltechnikai igazgatóként felelt a hálózatfejlesztésért és -üzemeltetésért Magyarországon és a teljes közép-európai régióban. Ökrös Imre Major László fejlesztési igazgatót váltja, aki tizennégy év után távozott a cégtől.

A GTS-Datanet 2009. január 1-i hatállyal Dr. Üveges Enikőt (33) nevezi ki jogi igazgatójává. A szakember 2004 óta a GTS-Datanet akvizíciókért és nemzetközi ügyekért felelős jogtanácsosaként tevékenykedett. Az elmúlt években meghatározó szerepet vállalt a GTS-Datanet anyavállalata, a GTS Central Europe magyar vonatkozású jogi ügyleteinek bonyolításában; több éves szakmai tapasztalattal rendelkezik a gazdasági jog - kiemelten a távközlési-, média- és versenyjog - területén. Dr. Üveges Enikő Dr. Menyhárt Zsolt jogi igazgató utódja, aki hat év után távozott pozíciójából.

Évtizedes tapasztalatok
A 2008. december 16-án létrehozott Stratégiai, Termékfejlesztési és Kommunikációs Osztály vezetésével Szép Tibort (48) bízták meg. A szakember 1997-ben projektmenedzserként csatlakozott a GTS-Datanethez; 2000 óta stratégiai és üzletpolitikai tanácsadóként elsősorban a távközlési piac szabályozásával kapcsolatos kérdésekkel és termékfejlesztéssel foglalkozott. A stratégiai, termékfejlesztési és kommunikációs igazgatói pozíció betöltésével hatásköre mostantól a marketingkommunikációs feladatokra is kiterjed majd.
A 2008. november 1-jén, Pauer Pál ügyvezető igazgatói kinevezésekor megszűnt értékesítési igazgatói pozíció feladatköreit három új menedzsment tag megosztva veszi át, akik valamennyien közvetlenül a cégvezetőnek riportolnak.

A nagykereskedelmi és nemzetközi szolgáltatások értékesítéséért továbbra is Kalocsai Viktória (35) felel. A szakember karrierjét 1995-ben a GTS-Datanetnél kezdte. Az elmúlt tizenhárom évben különböző értékesítési pozíciókban dolgozott a cégnél; a nagykereskedelmi és nemzetközi értékesítési üzletág vezetésével 2007-ben bízták meg. A belföldi értékesítési üzletág változatlanul Szabó Zoltán Attila (41) irányítása alatt áll. A szakember egy évtizedes távközlési tapasztalat birtokában 2001-ben lépett be a GTS-Datanethez belföldi értékesítési igazgatóként. A lakossági szolgáltatásokat nyújtó üzletágért a továbbiakban is Kulcsár Sándor (43) felel, aki 1999-ben csatlakozott a céghez, mint kiemelt ügyfélkörért felelős menedzser. 2001-től a társaság viszonteladói értékesítési ágazatának vezetője. Jelenlegi lakossági üzletág igazgatói pozícióját 2007 óta tölti be.

Maradt a gazdasági vezető 
A GTS-Datanet új felső vezetésében a gazdasági igazgató változatlanul Koncz András, aki 2001 óta dolgozik a cégnél jelenlegi beosztásában. Hét év után távozott viszont a menedzsmentből Dr. Takács Márta HR igazgató. Ezt a pozíciót a cég a jövőben nem kívánja betölteni.

A több mint 200 alkalmazottat foglalkoztató cég értékesítésből származó árbevétele 2007-ben elérte a 14,6 milliárd forintot, az EBITDA pedig a 2,3 milliárd forintot. A GTS-Datanet jelenleg az egyetlen hazai alternatív távközlési szolgáltató, amely saját infrastruktúrával rendelkezik: a cég országos optikai hálózatának hossza meghaladja a 2200 km-t, kapacitása pedig eléri a 80 x 10 Gigabps-ot.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.