Hirdetés
. Hirdetés

Új miniszteri biztos a kormányzati informatika élén

|

A kinevezés a DMÜ vezetését nem érinti.

Hirdetés

Rogán Antal miniszterelnöki kabinetfőnök utasítása értelmében február közepétől az egységes, átlátható és strukturált nemzeti informatika és e-közigazgatás működtetéséért, fejlesztéséért felelős miniszteri biztos Bodor József. A feladatot tavaly május óta Guller Zoltán, a Digitális Magyarország Ügynökség vezérigazgatója látta el. A kinevezésével eddigi miniszteri biztosi megbízása megszűnik, de ez a DMÜ vezetését nem érinti, továbbra is Guller Zoltán a szervezet vezérigazgatója.

Bodor József feladata különösen "a közigazgatási informatika infrastrukturális ellátottságának szervezett biztosítása érdekében cselekvő állami tulajdonú gazdasági társaságok portfóliójának homogén kialakítása", a Digitális Magyarország Ügynökség révén az érintett gazdasági társaságok és szervezetek konszolidált működtetése. Emellett szakmai felügyeletet gyakorol a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség felett.

A miniszteri biztos felel továbbá a DMÜ és tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó gazdasági társaságok konszolidált működtetéséhez szükséges intézkedések, előterjesztések és jogszabály-módosítások előkészítéséért.

Elődeihez hasonlóan semmilyen díjazás és juttatás nem jár a pozíciója mellé, külön titkárság sem segíti munkáját.

Mint ismeretes, miután lezárult a Vodafone Magyarország felvásárlása, amelynek eredményeként a 4iG és a magyar állam tulajdonába került, a távközlési vállalat ötfős igazgatóságába is bekerült Guller Zoltán. Mellette ül még Nagy Ádám, a 4iG leányvállalatának és az Antenna Hungária Zrt.-nek az igazgatósági tagja, Blénessy László, a 4iG Nyrt. általános vezérigazgató-helyettese, Linczényi Aladin Ádám, a 4iG igazgatósági tagja, alelnöke és Fekete Péter Krisztián, a 4iG vezérigazgató-helyettese is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.