Hirdetés
. Hirdetés

Új ügyvezető a Mozilla élén

|

Mitchell Baker lemondott a Mozilla Corporation ügyvezető igazgatói posztjáról, utóda a cég műveleti vezetője, John Lilly lesz.

Hirdetés

Mitchell Baker (képünkön), aki igen sokat tett azért, hogy a Firefox webböngésző a Microsoft Internet Explorer potenciális vetélytársa legyen, lemondott a Mozilla Corporation ügyvezető igazgatói posztjáról. Bakert a székben a Mozilla jelenlegi műveleti vezetője, John Lilly váltja, bár elnöki pozícióját megtartja, és továbbra is tevékenykedik a csoporton belül, emellett a Mozilla Foundation-ben, a nonprofit részlegben is elnök marad. A cég bejelentése szerint a a Firefox és Thunderbird új frissítéseiért már Lilly lesz a felelős.

Baker az kezdetek óta jelen van a Mozillánál. A kilencvenes évek végén ügyvédként dolgozott a Netscape Communications-nél, amikor a Mozilla Organization megalakult, és azután is a csoportnál maradt, hogy az AOL felvásárolta a Netscape-et, és a Mozilla Foundation létrejött 2003-ban. Azóta a nyílt forráskódú böngésző 15 százalékos piaci részesedést szerzett világszerte, egyes európai piacokon a 30 százalékot is eléri. A Mozilla állítása szerint összesen 125 millió felhasználója van a Firefoxnak

Hétfői blogbejegyzésében Baker azt írja, a jövőben arra kíván összpontosítani, hogy az internetes folyamatokat hatékonyabbá tegye. Szeretné hogy a biztonsági kérdéseket olyan formában érthetővé tenni, hogy a felhasználók meg tudják védeni magukat. Emellett ösztönözné a Mozillához hasonló "hibrid" szervezeteket, amelyek a közösségi érdekeket szolgálják, de inkább állami bevételből tartják fent magukat, mint tőkeszerzésből.

Utóda, Lilly a Firefox 3. verziójának kibocsátására fog koncentrálni. Céljai közé tartozik az is, hogy értetőbbé tegye, hogyan működik a Mozilla, és szeretne több információt közölni a cég jövőbeni terveivel kapcsolatban - írja blogjában.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.