Hirdetés
. Hirdetés

Új vezető tisztségviselők a 4iG csoportnál

|

A 4iG Nyrt. a tegnap megtartott igazgatósági ülésen az egyik leányvállalat és a vállalatcsoport vezető testületének élére új tisztségviselőket választott. Az Igazgatóság november 24-i hatállyal Merényi Attilát nevezte ki a Humansoft Kft. ügyvezető igazgatójának, valamint a 4iG Nyrt. kereskedelmi vezérigazgató-helyettesének. Ezzel egyidejűleg Daróczi Péter lett az Axis Rendszerház Kft. ügyvezető igazgatója. Az új vezetők legfontosabb feladata a cégcsoport szintű működés támogatása mellett a leányvállalatok dinamizálása, piaci pozíciójuk további erősítése. Kinevezésük határozatlan időre szól.

Hirdetés

A 4iG Nyrt. igazgatósága Merényi Attilát nevezte ki a Humansoft Kft. ügyvezető igazgatójának, valamint a 4iG Nyrt. kereskedelmi vezérigazgató-helyettesének. A szakember korábban az Axis Rendszerház Kft. és a Banksoft Kft. élén többször is bizonyította rátermettségét, vezetése alatt ezek a cégek gyors növekedési pályára léptek és kiemelkedően teljesítettek.

Az Igazgatóság döntést hozott az Axis Kft. vezetésével kapcsolatban is: a mai nappal Daróczi Pétert nevezte ki az Axis Kft. ügyvezető igazgatójának (Merényi Attila meglévő ügyvezető igazgatói tisztségének megtartása mellett).

Somlyai Gábor a Humansoft Kft.-ben betöltött ügyvezető igazgatói és a 4iG Nyrt.-ben betöltött kereskedelmi vezérigazgató-helyettesi pozícióiból december 9-ével távozik.  A 4iG Nyrt. Igazgatósága megköszönte Somlyai Gábor 14 éves munkáját, amit a Humansoftnál és a cégcsoportnál töltött, és sok sikert kívánt az újonnan kinevezett ügyvezetőknek.

Merényi Attila
Merényi Attila 2000-ben a Pannon GSM-nél kezdte pályafutását üzletfejlesztési, értékesítési területen. 2006-ban került a Synergonhoz, mint értékesítő, majd 6 évet töltött a Navigatornál értékesítési igazgatóként.  Miután a Synergon csoport felvásárolta a Navigatort, a Synergon csoport

értékesítési igazgatói pozícióját is ellátta. 2014 szeptembere óta az Axis Rendszerház Kft. és a Banksoft Kft. ügyvezető igazgatója. Vezetése óta 508 millió forintról 922 millió forintra ugrott az Axis árbevétele, míg az EBITDA 15 millió forintról 200 millió forintra nőtt a 2015-ös évre. A Banksoft esetében a 106 millió forintos árbevételt 135 millióra sikerült emelni, az EBITDA pedig 2 millióról 27 millió forintra emelkedett. A két vállalat munkatársainak száma 20-ról 60 főre duzzadt. 2016-ban beválasztották a 4iG igazgatóságába, ahol a leányvállalatok közötti szinergiák kialakításán dolgozott.

 

Daróczi Péter
Daróczi Péter közgazdász végzettségű szakember, pályáját a Synergon Nyrt.-nél kezdte 2000-ben. 2002-től az Euro One Számítástechnikai Zrt. kereskedelmi igazgatója. Ezt követően számos cégnél töltött be kereskedelmi vezetői és kiemelt senior értékesítői pozíciót. A 4iG cégcsoporthoz 2014 októberében csatlakozott, mint az Axis Rendszerház Kft. és a Banksoft Kft. értékesítési igazgatója. Feladata az Axis stabil növekedési pályán tartása, a cég piaci részesedésének növelése.

Hirdetés

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.