Hirdetés
. Hirdetés

Újabb béremelés az ALDI informatikai leányvállalatánál

|

Egy év alatt 26% és 44% között nőtt a munkáért kapott fizetség.

Hirdetés

Az ALDI International IT Services Kft. újabb béremelést hajtott végre. A vállalat 2023 elejétől további 10%-kal növelte munkatársai bérét, így egy év alatt pozíciótól függően 26% és 44% között emelkedtek a fizetések a cégnél. Az alapfizetésen felül a cég munkavállalói ezentúl havi bruttó 50 000 forintot kapnak a második használt idegen nyelv után. Az elmúlt 12 hónap során 60%-kal nőtt a vállalat által foglalkoztatottak létszáma, a vállalat idén újabb létszámbővítésre készül.

Újabb béremelésről döntött az ALDI International IT Services Kft. (AIIS), az ALDI informatikai szolgáltatásokat nyújtó magyarországi leányvállalata. A cég év elejétől egységesen további 10%-kal emelte munkatársai bérét. Az elmúlt 12 hónap során végrehajtott rendes éves, illetve rendkívüli évközi béremeléseknek köszönhetően pozíciótól függően 26% és 44% között nőtt a vállalat munkatársainak fizetése.

Az idegen nyelvet beszélő gyakornokok kezdő fizetése már meghaladja a bruttó 400 000 forintot, míg a jelentős tapasztalattal rendelkező szenior IT technikai szakemberek esetében a 7 számjegyű fizetés az általános. A vállalat a béremelés mellett nyelvpótlékot is bevezet, az első idegen nyelven felül minden további használt idegen nyelv után havi bruttó 50 000 forintot fizet a vállalat a releváns munkakörökben.

Az AIIS budapesti és pécsi központjának jelenleg közel 600 munkatársa látja el 4000-nél is több európai ALDI-üzlet, valamint 55 logisztikai központ és irodaház IT-rendszerének gondozását. A vállalat 8 országban, több mint 29 000 felhasználó IT-támogatásáért felelős, illetve üzleti szolgáltatásokat - például ügyfélszolgálat, könyvelés, utazásszervezés - nyújt, továbbá szoftverfejlesztést végez. Az AIIS-t IT-támogató feladatok ellátására alapították, de a megbízható minőségű szolgáltatásoknak és a magasan képzett magyar informatikusoknak köszönhetően a vállalat számos szoftverfejlesztési megbízást kapott cégcsoporton belül az elmúlt évek során. Az AIIS fejleszti például az ALDI online vásárlást támogató szoftvereit, és teszteli az ALDI valamennyi kasszarendszerét, Ausztráliától az Egyesült Államokig.

Hirdetés

Újabb létszámbővítés 2023-ban

A cég dinamikusan fejlődik, munkatársainak létszáma több mint 60%-kal nőtt egy év alatt, vagyis több mint 300 munkahelyet hozott létre a cég Magyarországon, az általa nyújtott szolgáltatások száma pedig egytizedével bővülve 370 fölé emelkedett az elmúlt 12 hónap során. Az ALDI Süd vállalatcsoport újabb feladatokkal bízta meg az AIIS-t, ezért a cég - folytatva eddigi bővülését - 2023-ban további 150 magyarországi munkahely létrehozását tervezi. A munkakörök nagy része otthonról is ellátható feladatokat takar, így az ország bármely részéből lehet pályázni.

"Egyrészt az ALDI Süd csoporttól érkező új megbízások ellátására informatikai támogatást végző, illetve ügyfélszolgálati feladatokat ellátó kollégákat keresünk. Itt alapvető elvárás az idegen nyelvek magas szintű ismerete, de pályakezdők, friss diplomások vagy pályaváltók jelentkezését egyaránt várjuk. Másrészt tapasztalattal rendelkező, szenior informatikusoknak nyújtunk lehetőséget: üzleti, IT, people management, project management, infrastruktúrát érintő, mérnöki és fejlesztői területen keresünk munkatársakat, illetve szoftverfejlesztőket, továbbá SAP tapasztalattal rendelkezők jelentkezését is várjuk az áruszállítás, a logisztika és a beszerzés terén. Mindemellett agilis csapatok irányítására SCRUM mastereket is keresünk" - tette hozzá az ügyvezető igazgató.

Mindegyik állás esetében elvárás a magas szintű idegennyelv-tudás, az angol és német mellett az olasz, francia vagy szlovén nyelv ismerete előnyt jelent. Akár bölcsész vagy mérnök szakokon tanuló egyetemi hallgatók is pályázhatnak, számukra a tanulmányok mellett heti 20-30 órás munkavégzésre nyílik lehetőség.

Saját oktatási és képzési program: ALDI Talent Campus

Az AIIS saját akadémiát hozott létre, az ALDI Talent Campust, amely a pályakezdők és pályaváltók felkészítését végzi, és biztosítja munkavállalóinak a mindennapi munka során szükséges nyelvi és informatikai tudást. Az első, nyelvi képzést nyújtó Jump Start Program már el is indult, az ebben részt vevők heti 20 óra munka mellett 20 órányi német nyelvi tréningben részesülnek.

"A képzési lehetőségek mellett az iparági átlagot meghaladó, versenyképes bért kínálunk. Nagy hangsúlyt fektetünk az inflációra reagáló bérfejlesztésre, hiszen egy év alatt pozíciótól függően 26-44%-kal emeltük béreinket, és a béremelés minden munkavállalóra egységesen, bértárgyalás nélkül vonatkozik. A versenyképes fizetések mellett folyamatos képzés, előrelépési esély és egyes területeken külföldi munkavégzés lehetősége várja a munkakeresőket. A nyelvi pótlékkal szeretnénk elismerni a kiemelkedő tudást, valamint továbbképzésre ösztönözni a kollégákat" - tette hozzá Szabados Gábor.

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.