Hirdetés
. Hirdetés

Vahl Tamás vezetheti a gazdasági tárcát

|

A Nav N Go vezérigazgatója kaphatja a gazdasági minisztérium vezetését a várakozások szerint a héten megalakuló Bajnai-kormányban.

Hirdetés

A Népszabadság online kiadásában hétfőn megjelent hír szerint Vahl Tamás, az SAP Hungary volt ügyvezető igazgatója, a Nav N Go jelenlegi vezére kapja a gazdasági tárcát a kedden megalakuló, Bajnai Gordon vezette kormányban. (Mindezt 14-én megerősítette a konstruktív bizalmatlansági indítvánnyal megválasztott kormányfő miniszterjelölti listája - a szerk.)

Vahl Tamás 48 éves, gyerekkorának egy részét Németországban töltötte. A Külkereskedelmi Főiskolán szerzett diplomát, ezt követően a Metrimpexnél helyezkedett el, később a Konsumex, illetve a Medicor üzletkötőjeként dolgozott. Ezután a Siemens Kft.-vé átalakuló Sicontacnál, a Siemens által gyártott hardverek és szoftverek értékesítését végezte. 1991-től a Berliner Bank számítástechnikai leányvállalatának magyarországi képviseletét irányította, majd 1993-ban csatlakozott az IBM-hez, ahol az iparvállalatok, kereskedelmi cégek és szolgáltató cégek felé irányuló értékesítési tevékenységért felelt.

Kétévi munka után szintén az IT területen maradva a HP csapatának tagja lett, ahol kereskedelmi igazgatóként sikerült a piacvezetők közé emelnie a vállalatot. Az itt eltöltött négy év után igazolt át az SAP-hoz, ahol eleinte kereskedelmi igazgatóként, 2000-től pedig ügyvezető igazgatóként dolgozott. 2008 elejétől néhány hónapon át a tanácsadással foglalkozó AAM belföldi és külföldi üzletfejlesztését irányította. A Nav N Go élén 2008 decembere óta áll.

Korábban elnökségi tagként segítette az Informatikai Vállalkozások Szövetségének munkáját, jelenleg pedig a Neumann János Számítástechnikai Társaság elnökségi tagja. 2007 májusában a Német-Magyar Kereskedelmi Kamara elnökévé választották, ezt a pozíciót jelenleg is betölti. 2005-ben megkapta a "Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje" kitüntetést, az ország informatikai infrastruktúrájának kifejlesztésében játszott szerepéért.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.