Hirdetés
. Hirdetés

Vezércsere a 4iG-nél

|

Dr. Felső Gábor lett a vállalat új vezetője.

Hirdetés

A társaság közgyűlése új cégvezetőt választott az eddigi igazgatósági elnök – Dr. Felső Gábor – személyében. A szakember legfontosabb feladata a cégcsoport szintű működés támogatása mellett a 4iG nemzetközi pozícióinak fejlesztése és a K+F tevékenység további erősítése. A kinevezés határozatlan időre szól.

Hirdetés

A 4iG NyRt. 2015. április 23-án megtartott közgyűlése – elfogadva az előterjesztést – határozatlan időre cégvezetővé választotta az igazgatóság eddigi elnökét, Dr. Felső Gábort, akit a társaság igazgatósága ugyanezen a napon vezérigazgatónak nevezett ki. A szakember egyúttal igazgatósági elnöki pozícióját is megtartotta. A cél, hogy ezzel a lépéssel még határozottabbá és hatékonyabbá tegyék a stratégiai és az operatív irányítási feladatok összehangolását.

Az új vezérigazgató kiemelte: az átszervezésre és a piacépítésre, valamint a fejlesztésekre fordított befektetések az idei és a következő években hozzák meg a várt eredményeket. Bíztatónak nevezte, hogy a piacfeltáró és fejlesztő tevékenység 2014 végén tapasztalt igen jó eredményei 2015-ben várhatóan folytatódnak és reményei szerint ez megmutatkozik a részvényesi érték stabil növekedésében is. Az előző évben elkezdett munka ugyanis olyan piaci területeket nyitott meg a Társaság előtt – környezetvédelem, építészet, élelmiszeripar – amelyek igénylik a K+F tevékenységet, ugyanakkor erős növekedési potenciállal is rendelkeznek. A 4iG részese kíván lenni a jövő alakításának, s ehhez minden eszköz rendelkezésre áll: kimagasló tudástőke, hatékony szervezet és gondosan kiválasztott technológiai háttér.

A közgyűlés elismerte Somlyai Gábor elvégzett munkáját, kiemelve a cégcsoport szintű működés megalapozását. A leköszönő vezérigazgató irányításával zajlott a Társaság nevének és arculatának módosítása 4iG-re, s ezzel összefüggésben számos olyan változás, amely az új brand pozícióját erősítette: a marketingstratégia, a belső szervezeti és vezetési struktúra fejlesztése, valamint az elérhető és megnyíló piaci rések felkutatása és megcélzása. Somlyai Gábor továbbra is ellátja ügyvezető igazgatói feladatait a társaság leányvállalatában, a Humansoft Kft-ben.

 

Dr. Felső Gábor 2013 januárja óta az igazgatóság elnöke a 4iG-nél. A Budapesti Műszaki Egyetemen okleveles villamosmérnöki és PhD-végzettséget, míg a Heriot-Watt University-vel közös képzésen MBA diplomát szerzett. Szakmai karrierjét 1998-ban a Vivendi Telecom Hungary Rt-nél (később Invitel Rt.) kezdte különböző vezetői megbízásokkal. 2004-től értékesítési igazgatóként a Herendi Porcelánmanufaktúra Rt-nél, 2005-től pedig kereskedelmi vezérigazgató-helyettesként az Actel Távközlési zRt-nél dolgozott, 2009-től a BME VIKING Zrt. vezérigazgatója.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.