Hirdetés
. Hirdetés

Vezetőváltások mobilos vonalon

|

Személycserékről számoltak be az év elején két hazai mobiltelefon-társaságnál.

Hirdetés

Januártól Peter Gazik tölti be a Telenor Magyarország vezérigazgatói pozícióját. Elődje, Jan Hanus a többségi cégtulajdonos PPF-csoporton belül kap más megbízatást. Peter Gazik az utóbbi tíz évben különböző vezetői szerepköröket töltött be távközlési cégeknél, az elmúlt öt évben pedig a szlovákiai O2 mobiltársaság vezérigazgatója volt. Gazik az egyetem elvégzése után a TV Markiza külföldi tudósítójaként dolgozott, majd a Candole Partnersnél szenior tanácsadói pozícióig jutott. 2015 óta volt az O2 vezérigazgatója.

Drozdy Győző nyugdíjba vonulását követően pedig Erdélyi Márk veszi át a vállalati kapcsolatok divízió vezetését a jogi területért és vállalati reputációért felelő vezérigazgató-helyettesként a Telenor Magyarországnál. A szakember a Telenor jogelődjénél fejezte be a joggyakorlatot, több év ügyvédi munka után 2010-ben jogi igazgatóként tért vissza a vállalathoz. E pozíció mellett különböző tisztségeket töltött be, így felelt az információbiztonságért, az üzleti megfelelésért, a hatósági adatszolgáltatásért, illetve compliance officerként is dolgozott.

A szakmai berkekben Doransky néven ismert Dobó Mátyás váltja a Vodafone Vállalati Szolgáltatások Üzletág vezérigazgató-helyettesi pozíciójában a március 31-én távozó Király Istvánt. Az Apple-től érkező szakember február 1-től veszi át a feladatokat. Dobó Mátyás karrierjét saját startup-cégének felépítésével kezdte, majd 2013-ban csatlakozott a Magyar Telekomhoz. Később a Deutsche Telekomnál, az Invitechnél és az Apple-nél is dolgozott. Programozói végzettsége után kommunikációból és szociológiából diplomázott.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.