Hirdetés

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Találatok száma: 219

A közműadó mérséklését kérték a távközlési cégek Deutschtól

Maestro | 2015.03.20 17:39

Az InternetKon eddigi két és félhónapos történetében az egyik legfontosabb szakmai egyeztetésnek nevezte Deutsch Tamás, az internetről szóló nemzeti konzultáció előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos a péntek délután tartott megbeszélést, amelyről sajtótájékoztatón hangzottak el részletek.

Deutsch vezeték nélküli technológiát alkalmazó, alternatív internetszolgáltatókkal konzultált

Tech | 2015.03.18 16:15

Az internetről szóló nemzeti konzultáció előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos, Deutsch Tamás a Miniszterelnökségen ma találkozott húsz olyan cégnek a vezetőjével, amely közel kétszáz, vezeték nélküli technológiára alapuló internet-szolgáltatást nyújtó mikro-, kis- és közepes magyar tulajdonú vállalkozást képviselt a megbeszélésen.

A szalmaszál és a társadalmi optimum

Üzlet | 2015.03.11 12:00

Kimondatott - csak idő kérdése volt. Volt már, hogy e tárgyban valaki mondott valamit, de nem eléggé egzaktan és penetránsan. Kimondatott tehát, következhet a feldolgozása, vágjunk is bele.

A UPC elsőként ajánl korlátlan belföldi mobil internetelérést

Tech | 2015.03.09 17:56

Freedomnak nevezték el a UPC-nél a ma Budapesten, a Bálna centrumban bemutatott új mobilcsomagokat, amelyek mindegyikéhez korlátlan - belföldi - adatforgalom tartozik.

Deutsch nem omnipotens a kormányzati informatikában

Maestro | 2015.03.06 14:53

Újabb kérdésjavaslat-gyűjtő megbeszélést folytatott Deutsch Tamás, az internetről szóló nemzeti konzultáció előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos ma Budapesten.

Deutsch szerint főként adatbiztonsági szempontból teljesít jobban a nyílt forráskódú Office

Maestro | 2015.02.27 16:45

„Biztonságos internet és a nyílt szabványokra, nyílt forráskódra épülő szoftveralkalmazások, szolgáltatások” címmel kétórás konzultációt hívott össze mára Deutsch Tamás, az internetről szóló nemzeti konzultáció előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos a Miniszterelnökség épületében. Az itt elhangzottak lényegéről közvetlenül a rendezvény után, sajtóértekezleten számolt be.

Út az Invitelen át a Microsoft felhőjébe

Maestro | 2015.02.27 09:00

Az Invitel kőbányai Kozma utcai adatközpontjában sajtótájékoztatón jelentették be az Invitel és a Microsoft képviselői, hogy az Invitel, amely a Microsoft Cloud OS Network Silver Partnerségi státusszal hazánkban egyedüliként rendelkezik, a saját infrastruktúrájára épülő felhő alapú megoldásait mostantól ötvözheti a Microsoft Cloud Platform szolgáltatásaival.

Paradicsom a sivatagban

Maestro | 2015.02.25 12:00

Paradicsompalántára fókuszáltam akkor és ott. A sivatagtól elhódított terület egyik kísérleti ágyásában legkedvencebb zöldségem egyarasznyi magasságú egyede állta keményen a nap perzselő sugarait. Komplett kis szabályozási kör vigyázott arra, hogy ki ne száradjon. Vendéglátóim az arcomat figyelték, kíváncsiak voltak, hogy sikerült-e lenyűgözni engem a csúcstechnológia eme gyöngyszemével.

Oriana-Invitel: kapcsolat hűségeskü nélkül

Tech | 2015.02.19 13:15

Az önmagát az üzleti alkalmazások fejlesztésében felforgatónak tituláló Oriana és hazánk vezető infokommunikációs szolgáltatója, az Invitel együttműködését jelentették be február 19-én Budapesten. Az Invitel OEM partnere lett az Orianának, amely minden eszközével támogatja a távközlési cég ICT egységét abban, hogy a közepes és annál nagyobb vállalatok szegmensében az alkalmazásfejlesztésre használja az Oriana platformját.

Üvegnet

Maestro | 2015.02.12 12:00

És persze eljön annak az ideje, hogy a közpénzből fenntartott weboldalakat a kommunikációs hatékonyságuk alapján is rangsorolják, rámutatva azokra, amelyekre hiába költenek, nem látogatja a kutya sem.

Az internetkon.hu lesz az első nyilvános forgalmú állami weboldal

Maestro | 2015.02.03 21:10

Deutsch Tamás, az internettel kapcsolatos nemzeti konzultáció miniszterelnöki biztosa sajtóértekezleten jelentette ma Budapesten a nemzet konzultáció weboldalának, az internetkon.hu elindulását.

Célzások és elvárások

Üzlet | 2015.01.29 08:21

A patinás hágai Kurhaus szálloda nagytermében, 1999 nyarának kezdetén, Európa vezető távközlési cégeinek informatikai vezetői arról cseréltek eszmét, hogy miként is változik az informatikai szervezetet a cég, intézmény vezetőségében képviselő szakember szerepe.

Versengés a közutakon a biztonságért

Maestro | 2015.01.21 20:03

Hathetes, a biztonságos járművezetésre sarkalló versenyt szervezett a járműflotta követéssel és kezeléssel foglalkozó i-Cell. Tavaly november 26-án indult el az ISDC (i-Cell Safe Driver's Competition), amellyel a cég célja az volt, hogy felhívja a társadalom figyelmét a biztonságos járművezetési kultúra fontosságára.

Okos forradalom

Maestro | 2015.01.15 08:00

Olyan, hogy okos forradalom, nincs. Viszont jól hangzik, ennélfogva már több cég is viseli e nevet (Smart Revolution), a technológiai elemzők és esszéisták pedig sok okosság(aik) után - az okostelefontól az „okos bármi”-n keresztül az „okos minden”-ig eljutva és azon túllépve - most a fennálló rend végét írják meg, azt sulykolva szövegeikkel, hogy eljött az okos forradalom ideje.

A mi saját trendünk

Maestro | 2014.12.22 07:59

A suszternek nem feltétlenül lyukas a cipője. Mi itt a Project029 médiavállalatnál, ahol médiatermékeinkben foglalkozásszerűen és nagy rendszerességgel értekezünk mindenféle trendekről, nem panaszkodhatunk: egész jó a mi saját trendünk. Eljött az ideje, hogy meséljek róla.

Nincs fék a Liber8-en

Tech | 2014.12.19 10:20

A magyar startup közösség egyik legújabb emelkedő csillaga a Liber8. Most éppen rugalmas e-tintás képernyőt hajlít karpereccé, és ezzel ámítja el környezetét, de egyáltalán nem biztos, hogy az ékszer üzletben teszi majd gazdaggá a cég mostani és leendő tulajdonosait.

Dolgos internet

Maestro | 2014.12.04 08:00

Szemmel látható, hogy vannak fejlődési irányok, amelyek jövőjének kvantifikálásában versenyt erőlködnek a „ki mer nagyobb számot jósolni” szakágban a megmondóintézmények és -arcok. Röpködnek a milliárdok, amikor arra a kérdésre kell választ adni, hogy - mondjuk - 2020-ig hány dolog lesz az internetre csatlakozva. Én kerülöm a számokat, inkább elmerengek.

Flört a drónnal

Maestro | 2014.11.19 08:16

Hat propellere van, akár több ezer méter magasra is képes repülni, egyelőre egy szuszra - biztonsággal - 15 perces légi kalandozásra alkalmas, szándékai békések. Ő az első drón, amellyel volt alkalmam közelebbi kapcsolatba kerülni. Felizgatott.

Költséges rejtelmek

Maestro | 2014.11.06 14:00

Mindig többe kerül, mint gondolnánk, biztosan többe, mint ahogy terveztük. Hiába a körültekintőnek tűnő előkészítés, a szállítói előrejelzések, a helyettünk elvégzett szállítói előkalkulációk - szinte minden informatikai projekt esetében rejtve maradnak elvégzendő tennivalók, következésképpen költségek, amelyekkel nem számoltunk.

Lemondás egy szépnek tűnő napon

Üzlet | 2014.10.24 15:30

Kevesebbet költeni valaminek a működtetésére és a vele kapcsolatos rendszeres beruházásra, mindeközben növelni annak a szolgáltatásnak a minőségét, amelyet az a valami produkál - álomnak is szép. Az adatközpontokban viszont ez ma kőkemény elvárás. Szerintem mindig is az volt.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.