. Hirdetés

Az SAP az unióba hozza vissza szolgáltató bázisait

|

Az elmúlt esztendőben 8%-os növekedéssel, 17,5 milliárd forintos árbevételt ért el a SAP magyarországi leányvállalata, piaci részesedése a vállalati alkalmazások, szoftverszolgáltatások szegmensében 40%-os - tájékoztatta az újságírókat hétfő délelőtt Ablonczy Balázs, az SAP Magyarország ügyvezető igazgatója az idei - sorrendben a 17. - SAP Forum alkalmából rendezett sajtóbeszélgetésen, a kétnapos konferencia helyszínén, Siófokon.

Hirdetés

Öt évvel ezelőtt még temették az SAP-t, magán a cégen belül is voltak, akik borúsan látták a jövőt. A német eredetű nemzetközi cég azonban olyan technológiai irányok felé csoportosította erőforrásait, amelyek egy újabb növekedési szakaszt hoztak el. Ablonczy - IDC-adatokra hivatkozva - arról tájékoztatott, hogy az üzleti analitika, valós idejű üzleti elemzések szegmensében az SAP 70%-os részesedéssel bír. Néhány év alatt a nulláról 16%-os piaci részesedésre tett szert az adatbázis-kezelő megoldások szegmensében, ami ugyancsak annak a jele, hogy a vállalat a számára hagyományosnak mondható ERP-terület mellett újabb piacokon veti meg a lábát és ér el sikereket.

"A lehetőségek bővülését hozhatja a magyar informatikai piacon a kormány azon stratégiája, hogy az állam növeli befolyását a gazdaság bizonyos piaci szegmenseiben" – mondta Ablonczy, aki szerint várható, hogy az állam által befolyásolt ágazatok informatikai költései a magyarországi IT-vállalatok bevételeit növelik majd.

Jelentékeny a száma azon kis- és közepes vállalkozásoknak, amelyek az SAP ügyfélkörébe léptek. Az 1200 SAP-t használó vállalat közül 800 tartozik a kkv-k sorába. Ablonczy szerint versenyelőnnyel jár egy kkv számára, ha SAP-használó, mert így nagyobb az esélye arra, hogy beszállítóként bekerüljön a hazánkban működő nemzetközi gyártók partnerei közé.

 

Az SAP komolyan veszi az uniós érdekek szolgálatát: az eddig az unión kívüli (zömében távol-keleti) vállalatok által nyújtott szolgáltatásait az unió határain belülre helyezi vissza. Hazánknak ez jó esélyt ad arra, hogy nagyobb részt hasítson ki az SAP-ügyfelek támogatásának üzletéből.

Várhatóan 2014-ben az SAP Magyarország 5-10%-os növekedést ér el és árbevétele megközelíti a 20 milliárdot.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.