. Hirdetés

Balabit–One Identity: Így látják a kommentelők

|

A Balabit felvásárlásáról ehelyütt közölt elemzésemhez fontos és tanulságos hozzászólások érkeztek több csatornán is. Most idézek néhány kommentet (az eredeti helyesírással) a LinkedIn felületéről, a kommentelő LinkedIn-profiljában megadott jelenlegi pozícióval.

Hirdetés

Antal Bódi Head of ITS Certification Office at KTI Institute for Transport Sciences Non-Profit Ltd.
Inkább legyünk büszkék, mint szomorkodjunk. Ez egyértelműen siker és elismerésre méltó teljesítmény.

          

Viktor Szekeres Looking for account manager (a Gloster Telekom tulajdonosa - A Szerk.)
Siker a tulajdonosnak de a cikk éppen arra próbálja felhívni a figyelmet, hogy nem feltétlen siker a hazai It gazdaságnak      

János Walter CEO at Pillar Europe Nonprofit Ltd
Szerintem fontos megérteni, hogy egy startup ökoszisztémábsn pontosan ez a cél, különösen egy olyan cég esetében, ami kifejezetten egy niche területen tud világpiaci pozíciót elérni. Ez egyértelmü siker. Ha magyar technológiai multiról álmodunk ahhoz sajnos sokkal több kell: lényeges és átütö innováció egy jelentös iparágban, mint minimum, ráadásul a régióban jelentös iparágban. Amíg nem lêpünk elöre nagyot a müszaki és gazdasági felsöoktatâsban, hogy jelentös merítés legyen agyakból itthon az ilyen sikereket kell mrgbecsülni...

           

Levente Tóth Chief Commercial Officer at WebEye Telematics Group
Szeretem és tisztelem Sándort és Ô tudja is ezt. Azonban most nagyon nem értek egyet. Az eset éppenhogy erôsíti a magyar startup ökoszisztémát és az IT gazdaságot, azon túl, hogy egy exit a természetes eredeti célja az ilyen cégek létrehozásának. Erösíti, mert egy újabb jó példát hoz arra, hogy kellô tehetséggel és akarattal itthon is meg lehet csinálni magunkat, nem kell ehhez feltétlenül elhagyni az országot, ezáltal motiválja az újabb vállalkozói generációt arra, hogy kövesse a példát, ezáltal teremtve áttételesen többlethasznot, amit bárki learathat, aki utánuk tudja csinálni. 

Arthur Keleti Cyber-Secret Futurist, Book Author - Speaker, IT Security Strategist at T-Systems, Founder at ITBN, President at KIBEV
Szerintem nincs ezzel baj. Egy jó technológiát sikeresen eladtak. Azért örülök Sándor cikkének, mert lehetőséget teremet a témát több szempontból értékelni.

Nem mindegy ugyanis, hogy milyen perspektívából tesszük fel a kérdéseket. A biztonság stratégiai elem is és nem csak üzleti. Ma egy ország kibervédelmi képességeinek jó mérője az is, hogy milyen mértékben tud saját technológiákra támaszkodni. Ez csökkenti az adott ország kiszolgáltatottságát.      

Ezen a téren sajnos már több olyan történeten vagyunk túl, amely bár üzletileg vagy szakmailag sikeres volt (vagy lehet), nem tudtunk vagy nem akartuk saját térben tartani. Ha csak szimplán a Balabit-et nézem, akkor is a Zorp, mint korának a legkiválóbb tűzfala, proxy-ja stb. sem lett Magyarország Checkpointja és a világ magyar tűzfalmegoldása. Pedig sokan tettek érte a Balabiton belül és kívül is.

Én annak örülnék, ha a jövőben az üzleti és szakmai sikereken túl magunknak is eredményesebben tudnánk nevelni biztonsági gyártói kompetenciát (legalább Bitdefender vagy ESET szinten). De ehhez nem elég csak egy startup akarata, azzal eddig sem volt gond. Valami más hiányzik innen.

Tamas Klotz Business Developer/evangelist
Nekem (mint más esetekben is) tetszik Sándor más jellegű megközelítése új szempontok behozatalaval, és érdeklődve olvastam (engedjétek meg hogy közétek tartozónak sorolva magam) kollégák véleményét, különböző megközelítését, a "sikerről".

Én abban bízom hogy esetleg azon bizonyos szerzodesbeli részletek között megtalálható esetleg hogy megtartják a Balabit innovatív technologiainak tovább fejlesztését , esetleg a jelenlegi menedzsment részleges vagy minél nagyobb súlyú vezetése, bevonása mellett, bízva hogy fejlesztési központként megmarad Budapest, stb.

Mindezek biztosíthatják hogy egy sikeres exit mellett és után is a kis országunkban is lényegi előrelépést, fejlődést teremtett a jövőre nézve is a Balabit sikersztori. "Always look át the bright side of Life" ahogy a művelt angol mondja

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.