. Hirdetés

Bódi Gábor és Deutsch Tamás egymás után az InternetKon konferencián

|

A Groupama Arénában konferencián tanácskoznak civil szervezetek, ipari vállalatok képviselői az internetes nemzeti konzultációról, a konzultáció során felvetett kérdésekről és társadalmi feladatokról. A konferencia címe: "Az InternetKon bemutatja", a rendezvény várhatóan délután 2 órakor fejeződik be.

Hirdetés

Nem Deutsch Tamás, az IntenetKon vezetője, hanem Bódi Gábor, a Miniszterelnökség infokommunikáció összehangolásáért felelős helyettes államtitkára volt az első előadó, aminek az üzenete e sorok írója számára egyértelmű. Deutsch Tamás több ízben hangsúlyozta a konzultáció folyamata során, hogy az általa vezetett projekt nem a kormány meglévő szervezeteinek ellenében, azok mellett folyik, hanem a kormányzati szereplőkkel egyeztetve.

Bódi Gábor beszédében elmondta, hogy bár érheti a területet értően figyelőket olyan impulzus, amely szerint párhuzamosan történnek dolgok, azonban "ennél sokkal jobb a helyzet". Kifejtette, hogy a kormány rendelkezik infokommunikációs stratégiával, rögzítette a Digitális Nemzet Fejlesztési Program egyéves ütemezését. A kormány célkitűzései egyértelműek, elsőként említette Bódi azt, hogy egy olyan infokommunikációs infrastruktúrát juttatnak el mindenhova, amely mindenki számára elérhetővé teszi "bizonyos vívmányok elérését". Bódi bízik abban, hogy a fejlett infrastruktúra révén valóságos hozzáadott értéket, valós gazdaságfejlesztési potenciált lehet teremteni.

Bódi Gábor bízik abban, hogy valós, releváns adatokkal és információkkal segíti majd a kormány munkáját az InternetKon

Szólt arról is, hogy a kormány is programszerűen konzultál az érdekcsoportokkal, erre a folyamatra az InternetKon "nagyon szépen rásimul", semmiféle olyan jel nem érzékelhető, ami miatt már hozzá kellett volna nyúlni a kormányzati feladat-végrehajtáshoz. Bódi reményei szerint őszre, amikor elkészülnek az értékelések, az InternetKon megmutatja az állampolgári preferenciákat, s ekkor történhetnek finomhangolások. Nem zárta ki azt sem, hogy akár hozzányúlnak a végrehajtás keretrendszeréhez és azokhoz a prioritásokhoz is, amelyek fontosak lehetnek Magyarország minden állampolgárának.

Van kormányzati program, "viszonylag jó keretek között egyeztettünk" a szakmai, társadalmi körökkel -- mondta. De talán meglesz majd őszre a valós visszajelzés, amely "reméljük, nagy tömegű lesz, s amely alapján finomhangolhatjuk esetlegesen az eddig elindított programjaikat. Számunkra nagyon fontos momentum, hogy ez tényleg valós, releváns adatokat és információkat biztosítson számunkra" -- ismertette az InternetKonnal szemben támasztott elvárását.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.