Hirdetés
. Hirdetés

Fontos változás a Gmailben

|

A Google levelező programja ezentúl másként kezeli a mellékelt videókat: letöltés helyett közvetlenül a Gmailből streamelhetjük őket.

Hirdetés

A Gmail felhasználók nemsokára közvetlenül az e-mailjeikből nézhetik meg a mellékletben szereplő videókat, mert a levelező program legújabb frissítése ugyanazt a streamelő infrastruktúrát fogja használni, mint a YouTube és a Google Drive.

Az új szolgáltatás csak kis videókra működik, mivel a Gmail köztudottan maximum 25 megabájtos mellékleteket engedélyez. Videóknál, főleg, ha jó minőségűek, ez nagyon rövid klipeket jelent. 

A módosítás nyilvánvalóan azokat a nyúlfarknyi anyagokat -- vicces családi jeleneteket, köszöntőket, buliképeket -- célozza, amiket szívesen megosztanánk rokonainkkal, barátainkkal. Ezeket nem kell többé letölteni, majd megnyitni egy médialejátszóban, így a technikához kevébbé értő családtagok is meg tudják majd őket nézni.

A Google szerint a fejlesztés gyorsabbá és zökkenőmentesebbé teszi a video-mellékletek lejátszását: a levél megnyitása után azonnal megjelenik a minikép, és streamelés közvetlenül a Gmailből indítható.

A szolgáltatás már beindult, de egy-két hétbe is beletelhet, mire a hatása eléri Beérkező levelek mappánkat.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.