Hirdetés
. Hirdetés

EIT Health InnoStars - A hálózat nem csapda, hanem lehetőség

|

Akárcsak a privát szféránkat, a szakmai életünket is átszövik a hálózatok, ám nem árt, ha tudatosan és helyesen használjuk őket, hiszen ez minden piaci szereplő számára elengedhetetlen, ha árbevételt és profitot akar növelni. Különösen igaz ez egy olyan high-tech iparágban, mint az egészségügy, ahol az üzleti hálózatok erejét kihasználva komoly versenyelőnyre lehet szert tenni.

Hirdetés

A koronavírus-járvány egyik tanulsága, hogy közös, összehangolt munkával lehet csak eredményesen reagálni globális krízisekre. Kevésbé kiélezett helyzetekben is hasznos azonban a stratégiai együttműködés, főleg az egészségügyben, ahol a hosszú távú cél az, hogy az emberek hosszabb és egészségesebb életet éljenek. Ez a szellemiség hívta életre az EIT Health-et is, amely egy több mint 150 tagot számláló - egyetemeket, kutató- és fejlesztőközpontokat, kórházakat, intézeteket és cégeket magában foglaló - egyedülálló európai hálózat. Feladata egy olyan ökoszisztéma felépítése, amelynek segítségével magasabb szintre emelhető a kontinens egészségügye. A szervezet Európa-szerte fejleszti az egészségügyi szakemberek készségeit, támogatja a tehetségeket, és segít üzleti alapokra helyezni az innovatív egészségügyi termékeket és megoldásokat. Az EIT Health InnoStars - amely a vállalkozói szellem, az innováció és az oktatás támogatására összpontosít - az EIT Health hét földrajzi klaszterének egyike, s célja az innováció terén hátrányban lévő és a vezető régiók közötti szakadék megszüntetése.

Nem csupán az egészségügyben, hanem más területeken is számos előnye van annak, ha okosan használjuk a rendelkezésünkre álló hálózatokat: egyebek között növelhetjük a rugalmasságot, csökkenthetjük a reakcióidőt és a piaci kockázatot, s ez a pénzügyi eredményességet is javítja. Megoszlanak a költségek, bővülnek a finanszírozási lehetőségek, s nem utolsó sorban nő a tőkevonzási képesség. Olyan piacokra is könnyebben léphet be így egy vállalat, ahova egyedül nem, vagy csak nehezen tudna érvényesülni.

Egy hálózati tagság azonnali hitelességet és bizalmat teremt a piaci szereplők szemében. S ami különösen értékes a jelenlegi, gyakran bizonytalan globális gazdaságban: a hálózati és konzorciumi kapcsolatok jellemzően stratégiai együttműködések, amelyek hosszú távra szólnak. Az EIT Health InnoStars pedig továbbra is várja azokat a vállalatokat és intézményeket, melyek egy bizonyított hálózat tagjaként az üzleti sikerességüket és eredményességüket szeretnék növelni.

Bubori Zsolt régiós igazgató, EIT Health InnoStars

Hirdetés

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.