Hirdetés
. Hirdetés

Hamarosan IT Fest!

|

Fergeteges visszatérés a Covid után, avagy az idei év legnagyobb IT rendezvénye a Lupa Beachen.

Hirdetés

Nemsokára itt az IT Fest. Mindannyian ki vagyunk éhezve egy vérbeli offline eseményre, ráadásul Tóth Gergely, az IT Fest alapítója, és kis csapata, igazán kiemelkedő helyszínnel és programmal rukkolt elő, hogy az IT társadalom méltó módon ünnepelhesse meg a vírushelyzet utáni szabadságot.

Computerworld: Gergő, honnan jött a helyszín ötlete? Miért éppen a Lupa Beach?
Tóth Gergely: Tavalyi szerelem. Az elmúlt nyáron itt tartottuk a HR Festet. Szuper volt. A közönség imádta és bennem is mély nyomokat hagyott a helyszín. Nem volt kérdés, hogy az idei rendezvényünket is itt fogjuk megtartani. Az exkluzivitás és a lazaság különleges elegye járja át a partot és az épületeket. Semmihez sem hasonlítható.

CW: IT Fest és HR Fest. Mi különbözteti meg a ti rendezvényeiteket az egyéb, hasonló eseményektől?
TG: Ismertük a HR piacot, a rendezvényeket, és már a kezdetektől az volt a cél, hogy valami mást, kiemelkedőt alkossunk. Ahogy most az IT-szegmens, akkor a HR piac volt dinamikus változásban. Mindenképpen olyan rendezvényt akartunk csinálni, ahol ez a dinamizmus erősebben van jelen. Olyan előadókat hívtunk, akik nyitottak voltak a változásokra, új koncepciókkal álltak elő, és hittek abban, hogy a fiatalos lendület, a más perspektíva, gyökeres változásokat hozhat a HR területén. Az elmúlt 5 év azt igazolja, működőképes ötlet volt.

CW: Az idei év javarészt a Covid árnyékában telt. Milyen koncepcióval jön ezek után az IT Fest?
TG: Úgy gondoljuk, hogy már egy ideje, de a pandémia ideje alatt különösen újra kell gondolni a CTO/CIO szerepeket. Mivel minden cég tulajdonképp tech cég lesz, főkép az üzleti partnerség oldalról megközelítve érdemes arról beszélgetni, hogy például a digitális transzformáció milyen befolyással van egy nagyvállalat és azon belül a vállalati vezetők döntésire és életére. Míg régen a CTO/CIO-k "csak" egy osztály vezetői voltak, ma már komoly szerepet kell vállalniuk a top menedzsment döntéseiben, és interakcióiban. Ez hatalmas lehetőség, de nagyon nagy teher is egyben. Erről szól elsősorban az IT Fest.

CW: Külön stage-et érdemelt ki magának az IT Security témakör. Mi ennek az oka? Ennyire égető kérdés ez jelenleg itthon?
TG: Jól látod! Ez manapság nemcsak Magyarországon, hanem világszinten központi kérdés. Amikor először egyeztettünk az Ethical Hacking Day! csapatával, már tudtuk, hogy nem fogunk mellényúlni. Negyedik alkalommal is remek programot raktak össze, mindig meg tudnak újulni. Azt gondolom, hogy senki sem fog csalódni, aki beül bármelyik előadásukra. Őszintén örülök, hogy ott lesznek velünk a Lupán.

CW: A gondolat és a filozófia egy dolog, és egy másik dolog a megvalósítás. Kik voltak, akik rajtad kívül hittek egy ilyen nagyszabású offline esemény sikerében?
TG: Így, ahogy mondod! A vízió már régóta ott motoszkált a fejemben, remek csapatunk van, kiváló együttműködő partnereket sikerült meggyőzni, de kellett valaki, aki teljes mellszélességgel mellénk áll, és őszintén hisz a kitalált koncepcióban. Ez a cég volt a United Consult. Azonnal megvolt a kémia, nem kellett hosszas prezentációkat tartanunk, látták a rendezvényben a lehetőséget, és azonnal a kezdeményezés mellé álltak. Legalább annyira hisznek ebben a kezdeményezésben, amennyire mi.

CW: Mi a nagyközönség reakciója egy ekkora offline rendezvénnyel kapcsolatban? Lesz még hely, ha most regisztrálok?
TG: Óriási az érdeklődés és gyorsan fogynak a helyek, az emberek ki vannak éhezve arra, hogy személyesen találkozzanak a szakmabéli ismerőseikkel és barátaikkal. Most még minden bizonnyal van lehetőséged regisztrálni. Aki kicsit későn ébredt, annak azt javaslom, hogy mihamarabb csinálja meg a regisztrációt, mert különben egész biztos, hogy egy remek programlehetőségről fog lecsúszni!

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.