Hirdetés
. Hirdetés

Internet optikán és menedzselt tűzfal

|

Két új informatikai megoldást kínál üzleti ügyfeleinek a Telenor. Az akár 1 Gbps sebességű optikai vezetékes internetkapcsolat, valamint a naprakész és magas IT-biztonsági szintet nyújtó menedzselt tűzfalszolgáltatás október elejétől érhető el a szolgáltató kínálatában.

Hirdetés

A világjárvány hatásai és az online jelenlét erősödése egyértelművé tették, hogy a digitálisan felkészült cégek jobban képesek alkalmazkodni a változó környezethez. A vállalati internetkapcsolat és az adatvédelmi szempontból biztonságos távmunka lehetősége szinte minden cég számára nélkülözhetetlen az üzletmenet folytonosságához.

A Telenor, amely elsősorban mobilalapú üzleti megoldásairól ismert, már korábban úgy döntött, hogy bővíti az üzleti ügyfeleknek nyújtott szolgáltatási palettáját: tavaly novemberben elindította a kifejezetten nagyvállalatokat célzó béreltvonali szolgáltatását, a Hiperline-t. A szolgáltatás sikerét jelzi, hogy már 2020-ban megállapodtak az első ügyféllel, és a kör azóta dinamikusan bővül. A megoldást a tervszámoknál több ügyfél választotta.

A Hiperline sikere megerősítette a Telenort abban, hogy további lépéseket tegyen az integrált szolgáltatóvá válás útján. Most két, meghatározóan új szolgáltatással lép piacra: a közép- és nagyvállalati ügyfelek számára a kiberbiztonság növelése érdekében menedzselt tűzfalszolgáltatással, a kis- és középvállalatok számára pedig optikai vezetékesinternet-szolgáltatással. A Telenor mindkét új szolgáltatást hosszú távon kívánja kínálatában tartani.

Kiberbiztonság havidíjért

Miközben az internet szinte iparágtól függetlenül egyre fontosabb részévé válik az üzletmenetnek, a növekedés pedig sok esetben több telephelyet és komolyabb informatikai feladatokat is jelent, a szakemberhiány miatt a folyamatos felügyelet és az adatok szakszerű védelme sok vállalat számára szinte lehetetlen feladatnak tűnhet. Az informatikában a tűzfalmegoldások célja, hogy egy adott informatikai hálózaton ne történhessen illetéktelen behatolás, az adatok biztonságban közlekedhessenek a cég belső hálózatán vagy az internet felé. Ezt a nagyvállalatok jellemzően saját erőforrásokból építik fel, gondoskodva minden szükséges hardverberuházásról, a szoftverlicencekről, valamint - ha megtehetik - a szükséges informatikai szakemberről. Egy eszköz ugyanis önmagában alig nyújt védelmet folyamatos üzemeltetés és monitoring nélkül.

Hirdetés

A Telenor által kínált menedzselt tűzfalszolgáltatás lényege, hogy a magas szintű informatikai védelmet biztosító tűzfalszolgáltatás minden eleme beruházás nélkül, havidíjas, bérleti konstrukcióban vehető igénybe. Ezáltal biztosítható a behatolásvédelem, a gyors detektálás, a riasztás és szükség esetén a védelmi beavatkozás is, akár 0-24 órás magyar nyelvű felügyelettel. A megoldás nagyvállalati szemmel is praktikus és gazdaságos, míg a középvállalatok esetében olyan magas szintű és naprakész, aktív felügyeletet tesz lehetővé, amit a közepes méretű cégek sokszor saját erejükből nem engedhetnének meg maguknak. A menedzselt tűzfalszolgáltatásnál minden esetben egyedi igényfelmérést követően készül árajánlat, amit az igényekhez illeszkedő szolgáltatástartalom határoz meg. A szolgáltatás műszaki hátterét a 4iG Nyrt. biztosítja, magát a szolgáltatást a Telenor értékesíti ügyfelei számára.

IrodaNet - kiegészítőkkel

IrodaNet 300 és IrodaNet 1000 néven október elejétől a kis- és középvállalatok számára is új szolgálatást tesz elérhetővé a Telenor. A kisebb csomaggal akár 300 Mbps letöltési és 75 Mbps feltöltési sebesség, míg a nagyobb csomaggal akár 1000 Mbps le- és feltöltési sebesség érhető el. Az ügyfelek eléréséhez a Telenor a Magyar Telekom optikai infrastruktúráját veszi igénybe, nagykereskedelmi konstrukcióban.

Az IrodaNet bevezetési akciójában, 24 hónapos hűségvállalás esetén az első három hónapban a szolgáltató a havidíjból 50 százalék kedvezményt ad. Az IrodaNet szolgáltatást a Telenor meglévő és új ügyfelei is igénybe vehetik. Akik mobilszolgáltatásokkal együtt veszik igénybe az IrodaNetet, további kedvezményekre tehetnek szert, így például az IrodaNet 300-as szolgáltatást már nettó 5000 forintos havidíjért elérhetik.

Az üzleti ügyfelek specifikus igényei szerint az IrodaNet optikai vezetékes internet mellé kiegészítőként igénybe vehető Fix IP-cím szolgáltatás és Mesh Router megoldás is. A Fix IP-cím azoknak a cégeknek előnyös, amelyek székhelyükön saját szerverszolgáltatást (FTP-hozzáférés, levelezőszolgáltatás, saját webshop stb.) üzemeltetnek, illetve olyan céges környezetben dolgoznak, ahol a biztonságos virtuális magánhálózat (VPN) igénybevételének feltétele a fix IP-cím. A Mesh Router megoldás segítségével az IrodaNethez kapcsolódó routerek a bonyolultabb, zegzugos vagy többszintes kialakítású belső terek különböző pontjain elhelyezve stabilan képesek az épület távolabbi, rejtett pontjain is kiegyenlített wifi jelerősséget, és ezáltal stabil internethozzáférést biztosítani.

Cikkünk a Computerworld magazin 2021. október 6-ai lapszámában jelent meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.