Hirdetés
. Hirdetés

LSK Hungária - Fókuszban a hibrid munkavégzés

|

Tárgyaló- és asztalfoglalás érintés nélkül.

Hirdetés

Látványosan átalakult a vállalatok működése az elmúlt másfél évben, de a folyamat korántsem ért véget - most, hogy a figyelem a járványt követő időszak kihívásai felé fordul, a modell fejlődése új szakaszba lép. Vizualitásra és interaktivitásra épülő kollaborációs megoldásait az LSK Hungária ezért új képességekkel ruházta fel, amelyek a járvány előtti és alatti találkozók gyakorlatát ötvözi annak érdekében, hogy a hibrid megbeszélések minden résztvevője azonos hatékonysággal dolgozhasson együtt.

Bár a pandémia negyedik hullámával nézünk szembe, a korábbi korlátozásokhoz hasonló, szigorú intézkedésekkel remélhetőleg már nem kell számolnunk. Nyár vége óta az alkalmazottak elkezdtek visszatérni az irodákba, de a munkavégzésben sok vállalat tartósan hibrid modellre váltott, amelyben a kollégák a hét egy-két napján távolról, a többin pedig az irodában dolgoznak, előre meghatározott rendben váltva egymást. Az új, megváltozott világrendet az LSK Hungária új fejlesztésekkel próbálja támogatni, amelyeket októberi CIO.hu 2021 konferenciánkon is bemutatott.

Tárgyaló- és asztalfoglalás érintés nélkül

- Az eddigi tapasztalatok egyértelműen azt mutatják, hogy sokkal fontosabb lett a kollaborációs terek (pl. tárgyalók vagy tréningtermek) és azok foglalásainak kezelése, mert kizárólag így biztosítható a távolságtartás vagy az alapterületi létszámkorlátozás - mondta Leveli András, az LSK Hungária Kft. üzlet- és termékfejlesztési igazgatója. - A legtöbb helyen megszüntették a 10-15 fős nagytárgyalókat és helyettük sokkal több, kisebb befogadóképességű helyiséget alakítottak ki, ahol a teremfoglalási rendszer szinte kötelező érvényű fejlesztéssé lépett elő. Ezzel párhuzamosan pedig ezeket a termeket fel kellett készíteni a hibrid munkavégzés teljes körű és platformfüggetlen támogatására.

Mostanra a 3. generációnál járó LSK SpaceTime teremfoglalási rendszerünk használatát például NFC technológiával és beépített kamerával tesszük érintésmentessé, így a felhasználók a belépőkártyájukkal vagy biometrikus arcfelismeréssel is azonosíthatják magukat a tárgyaló mellett - mondta Leveli András. - A folyamatos fejlesztés alatt álló rendszer a jövőben támogatni fogja a különféle épületautomatizálási megoldásokat is, vagyis, ha a felhasználó belép a tárgyalóba, akkor a mozgásérzékelő rendszer automatikusan létrehozza az azonnali foglalást a tárgyaló naptárában.

Leveli András, üzlet- és termékfejlesztési igazgató, LSK Hungária

Az észak-amerikai és nyugat-európai trendekből pedig úgy tűnik, hogy a következő evolúciós szint a foglalások terén a "hot desking" megoldás lesz, amely várhatóan a következő években fogja meghódítani a hazai piacot. Az LSK Hungária víziója szerint hamarosan a tárgyalókhoz hasonlóan a szabad asztalokat is egy, a vállalati infrastruktúrával szinkronizált foglalási rendszeren keresztül fogják tudni lefoglalni a kollégák arra az időre, amíg az irodában tartózkodnak. A SpaceTime foglalási ökoszisztéma részeként elérhető megoldás hardver és szoftver fejlesztése megkezdődött, így a hibrid munkavégzést támogató LSK-innováció nem áll meg a tárgyalók ajtajában.

Kollaborációs fejlesztések a figyelem fenntartására

A hibrid éra jelenlegi legnagyobb kihívása, hogy a távolról becsatlakozó kollégák ugyanolyan hatékonysággal legyenek képesek részt venni a megbeszéléseken, mint a tárgyalóban helyet foglaló társaik. A tapasztalatok alapján ugyanis az online résztvevők figyelme már a megbeszélések 5. percétől lankadni kezd, és hamar elveszik a fókusz, így ezek a résztvevők úgy érzik, hogy csak másodrendű szereplői a történéseknek. A két csoport közötti szakadék áthidalására került kifejlesztésre az LSK Searchlight alkalmazás, amely lesötétíti a képernyőt és - mint egy elemlámpa áramszünet esetén - csak a fénykörben látható információkat teszi láthatóvá a különféle UC&C platformok (pl. Teams) tartalommegosztás funkciója során.

- Másik, folyamatban lévő fejlesztésünk a távoli résztvevők figyelmének fenntartására az egyidejű, de két külön színnel történő jegyzetelés implementálása - mondta Leveli András. - Szintén felhasználói visszajelzés volt, hogy nagy mértékben segítené a megértést, ha képernyő megosztásakor a távoli résztvevők is tudnák azonosítani, melyik annotáció kitől származik. De mindezt úgy kell a fejlesztő csapatnak megoldania, hogy a tollakat ne kelljen tölteni vagy elektronikával ellátni, azaz minden körülmények között képesek legyenek működni.

Hirdetés

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.