Hirdetés
. Hirdetés

Már vezetékes szolgáltatást is nyújt a Telenor

|

A kék szolgáltató már nem csak mobilinternetes adatforgalmi lehetőségeket kínál: a közép- és nagyvállalatok korlátlan adatforgalmú vezetékes internet-hozzáférést igényelhetnek a Telenortól.

Hirdetés

Novemberben megjelent a vezetékes távközlési szolgáltatások piacán a Telenor, és ezzel kilépett a több évtizedes "mobile-only" szerepből. A bérelt vonali, szupergyors, szimmetrikus fel- és letöltési sebességű, magas rendelkezésre állású, korlátlan adatforgalmú vezetékes (fix) internet-hozzáférések célcsoportját a közép- és nagyvállalati ügyfelek képezik. A Hiperline vezetékes internetszolgáltatás-család három tagját az eltérő felhasználói igényeket figyelembe véve alakították ki.

A kihívó szerepében

- Bérelt vonali fix internetszolgáltatásunkat nem kizárólag meglévő ügyfeleinknek ajánljuk. A Telenor új szereplő ezen a piacon, ezért is törekszünk rá, hogy árban és szolgáltatási színvonalban egyaránt versenyképes megoldást nyújtsuk. Ajánlatunkat természetesen megtesszük meglévő ügyfeleinknek, de azon cégekre is számítunk, amelyekkel jelenleg nem állunk szerződéses kapcsolatban, azaz amelyek nem a Telenor mobilszolgáltatásait veszik igénybe.

Szeretném felhívni a figyelmet, hogy bár fix szolgáltatásról beszélünk, ez nem jelent feltétlenül végponttól végpontig terjedő vezetékes összeköttetést. Igény esetén a végpontoknál (iroda, telephely) a vezetékes réz- vagy optikai kábeles kapcsolatot kiválthatjuk úgynevezett dedikált mikrohullámú kapcsolattal. Ez utóbbi megoldással elkerülhető az irodában vagy a telephelyen a fúrás-faragás, miközben a stabil nagy sávszélesség - a végponttól végpontig terjedő vezetékes összeköttetésekhez hasonlóan - garantálható, tájékoztat Fülöp Gábor, a Telenor üzleti értékesítési és marketingigazgatója.

Az üzleti ügyfelek - legyen szó akár technológiailag intenzív, 25 fős cégekről vagy nemzetközi nagyvállalatokról - a nagysebességű internet-hozzáférések esetén jellemzően a nagy megbízhatóságot és annak árát tekintik kulcskérdésnek.

- Hiperline szolgáltatásunkat ezen igények figyelembevételével alakítottuk ki. Célunk, hogy e fontos elvárásokat gyorsaságunkkal és rugalmasságunkkal egészítsük ki. Egy olyan szolgáltatási szegmensbe léptünk be, ahol több cég már évek óta nyújt szolgáltatásokat. Mi vagyunk tehát a kihívók. Az első fázisban a nagyobb vállalatokra fókuszálunk, működjenek bárhol az országban, hiszen nagy lefedettségű hálózatunk erre lehetőséget biztosít. Emellett folyamatosan vizsgáljuk a kis- és középvállalatok kommunikációs és IT-igényeit. Ez utóbbi ügyfélkör ugyanolyan fontos számunkra, mint a nagyvállalatok, mutat rá Fülöp Gábor.

Dedikált kapcsolat

Bár a novemberben indult fix internetszolgáltatáshoz hasonló megoldások esetében az ügyfelek jellemzően lassabban döntenek, mint egy klasszikus mobilszolgáltatásról, az első aláírt szerződés már novemberben megszületett. Emellett sok tárgyalás van folyamatban az új szolgáltatásról. A technológiai lehetőségektől, a kiépítés módjától függően általában 30-60 nap alatt telepíthető egy dedikált kapcsolat, akár olyan helyszíneken is, ahol jelenleg nincs semmiféle vezetékes szolgáltatás, de amelyek a Telenor hálózatából elérhetőek.

Új szolgáltatási területről lévén szó, a bevezetést a Telenornak nagyon körültekintően elő kellett készítenie. Ez elsősorban a belső rendszereit érintette, mind az ügyfelek elvárt színvonalú kiszolgálását tekintve, mind technológiai szempontból.

Háromtagú Hiperline család

A fix szolgáltatások közös jellemzője a garantált, szupergyors, szimmetrikus le- és feltöltési sebesség, választhatóan 2 és 1000 Mbps között, a 99,5 százalékos rendelkezésre állás, a 24/7 ügyféltámogatás, a rövid telepítési idő és a rugalmas végpont-kialakítási lehetőség (réz vagy optikai kábel, vagy dedikált vezeték nélküli összeköttetés).

  • Telenor Hiperline Bérelt Vonali szolgáltatás: A menedzselt bérelt vonali szolgáltatás állandó, fix telepítésű végpontokat (telephelyeket, irodákat) összekötő Ethernet-alapú (L2) szolgáltatás. Korlátlan adatforgalmat biztosító összeköttetés, amely lehetővé teszi akár távol lévő helyi vállalati hálózatok (LAN) vagy szerverek hatékony és megbízható összekapcsolását.
  • Telenor Hiperline Bérelt Vonali Internet szolgáltatás: Az előfizető által megjelölt belföldi helyszín és a Telenor között létesített bérelt vonali összeköttetésen keresztül biztosít nagysebességű internet-hozzáférést, azaz kijáratot a belföldi és nemzetközi internet-csomópontok felé. A szolgáltatás egyedi megállapodás szerinti rendelkezésre állással, korlátlan adatforgalommal nyújt elérést a nyilvános internet-kicserélők irányába. A Telenor legalább egy /30-as IPv4 tartományt rendel a szolgáltatáshoz.
  • Telenor Hiperline IP VPN szolgáltatás: Az új magánhálózati szolgáltatás több fix telepítésű végpontot (telephelyet) képes összekötni, amely IP-szintű (L3) privát hálózatot biztosít "full meshed" vagy "hub-and-spoke" topológiával, azaz támogatja akár a centralizált, akár a teljesen egyenrangú végpontok közötti kommunikációt. Egyedi megállapodás szerinti rendelkezésre állással, korlátlan adatforgalommal nyújt elérést a magánhálózathoz (VPN).
Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.