Hirdetés
. Hirdetés

Professzionális erőmű mozgásban: Lenovo ThinkPad P1 Gen 3

|

A legtöbben úgy szoktuk meg, hogy egy erős, profi munkaállomás csakis valamilyen asztali PC lehet, a laptop pedig jó mobil munkára, de csak korlátokkal. A Lenovo viszont kiválóan ötvözi a két kategória előnyeit.

Hirdetés

Építészmérnökök, grafikusok, videószerkesztők, kreatív szakemberek, tervezők - nekik sok esetben nem elegendő egy laptop ahhoz, hogy munkájukat teljes körűen, kényelmesen elvégezhessék, hiszen az általuk használt szoftvereknek a szokásosnál több erő szükséges, de olyan téren is extra igényességet várnak el, mint a villámgyors grafika és a színhű, tökéletes megjelenítés. Viszont az is tény, hogy manapság már nehéz bárkinek is egy irodai asztal mögött töltenie a teljes munkaidejét, az élet sokkal mobilisabbá vált. Ez a két tényező pedig eléggé ellentmond egymásnak - de tényleg nincs olyan gép, amely ezt a két világot össze tudná hangolni?

Hirdetés

ThinkPad P1 Gen 3, a mobil erőgép

A Lenovo eddigi legkönnyebb mobil munkaállomása, a ThinkPad P1 Gen 3 pont a fenti összeférhetetlenség megszüntetésére érkezett. Bár mindössze 18,4 milliméter vékony és csupán 1,7 kilogrammot nyom, mégis olyan hardver került bele, amely az asztali erőgépek szintjére emeli - vagy akár föléjük is pozicionálja.

A munkaállomás agya 10. generációs Core i9, vagy nyolcmagos, izmos Xeon processzor, amelyet kiépítéstől függően akár 64 GB ECC memória és NVIDIA Quadro T2000 Max-Q grafikus vezérlő egészít ki. A tárhely szintén nem lehet akadály a nagy projektek kezelésében, hiszen lehetőségünk van 2x 2TB M.2 PCIe NVMe SSD-vel rendelni a gépet, amelyet opcionálisan RAID 0/1 elrendezésben is használhatunk. A gyorsaság, erő és tárterület tehát kipipálva, térjünk rá a megjelenítésre!

A nagyteljesítményű grafikus vezérlőhöz profi kijelző dukál: a 15,6" megjelenítő akár Dolby Vision HDR támogatással rendelkező, 4K felbontású OLED érintőpanel is lehet 100000:1 kontrasztaránnyal és 100% DCI-P3 színtartománnyal, de a felhasználási terület függvényében másféle opciók is rendelkezésre állnak. Használhatjuk tehát az irodában professzionális monitorra kötve is, de ha útra kelünk, akkor sem kell lemondani a legkomolyabb grafikai igényeket is kielégítő megjelenítésről.

Apropó, utazás: a 80Wh akkumulátor akár 15,9 órán át ellátja energiával a P1-et egyetlen feltöltéssel* (persze ez az érték a használat módja és a használati körülmények alapján változhat), az újratöltéshez pedig 135 vagy 170W töltő választható. Attól pedig szintén nem kell tartani, hogy út közben baja esik a gépnek vagy a rajta tárolt adatoknak: a MIL-STD-810G katonai szabványnak megfelelő burkolat és felszereltség extrém igénybevétel és körülmények mellett is biztonságos működést garantál.

Biztonságos és sokrétű

A biztonság nem csak a fizikai igénybevételre vonatkozik, a beépített ujjlenyomat-olvasó és a Windows Hello kompatibilis webkamera segítségével a rendszer védelme is erős és kényelmes egyszerre, a webkamera számára pedig a ThinkShutter biztosít zárat az illetéktelen kukucskálók ellen.

A laptopokhoz képest erős és minőségi hangzást kínáló, 2x2W sztereó hangszórók Dolby Atmos támogatást kaptak, a webes kommunikációhoz pedig opcionálisan a hangot távolról is kiválóan érzékelő duál mikrofon is elérhető. Csatlakozók terén szintén a hagyományos laptopoknál jóval nagyobb választékot kínál a ThinkPad P1 Gen 3: elfért rajta 2 db USB 3.2 Gen 1, az áram továbbítására alkalmas és DisplayPortként is működő 2 db USB-C 3.2 Gen 2 / Thunderbolt 3, HDMI 2.0, kombó audió jack, SD kártya, valamint egy biztonsági bővítőhely. A vezetéknélküli kommunikációban 2x2 Intel AX201 11ax Wi-Fi és Bluetooth 5.1 gondoskodik.

Az eszköz menedzseléséhez opcionálisan Intel vPro is elérhető, az pedig csak hab a tortán, hogy a vezető alkalmazásfejlesztők egyaránt tanúsítvánnyal igazolják, hogy az Adobe termékeitől az Vectorworksig megannyi speciális, profi szoftver futtatására ideális környezetet biztosít a ThinkPad P1 Gen 3.

Tehát lassan ideje átgondolni a cikket nyitó két sztereotípiát: egy munkaállomás igenis lehet mobil, és egy laptop igenis lehet profi és erős. Innentől pedig a mérnökök, kreatívok és minden komoly igényeket támasztó szakember előtt kitárul az egész világ.

* Az akkumulátoros üzemidővel kapcsolatos közlések csupán becslések a MobileMark® 2014 és MobileMark 2018 akkumulátoros üzemidő benchmark vizsgálattal kapott eredmények alapján. A tényleges akkumulátoros készenléti idő váltakozó, illetve a termékkonfigurációtól és használattól, a szoftverhasználattól, a vezeték nélküli működéstől, az energiagazdálkodási beállításoktól, a kijelző fényerejétől és számos hasonló tényezőtől függ. Az akkumulátor maximális kapacitása az idő múlásával és a használat révén csökken.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.