Hirdetés
. Hirdetés

Synology - Üzletnövelő all-flash tároló

|

A digitálisan átalakuló vállalatok sokrétű adatigényei miatt nagyon gyorsan óriási feladattá válhat olyan házon belüli tárolómegoldás felkutatása, amely mindenben eleget tesz az üzlet összetett követelményeinek. All-flash tárolókkal azonban a kihívás könnyebben megválaszolható.

Hirdetés

Miközben a vezérigazgató nagy adatátviteli sebességet és rendelkezésre állást vár el a zavartalan üzletmenethez, az adatmenedzsmentért felelős vezető biztonságot akar, az informatikai részleg a lehető legproblémamentesebb szerverüzemeltetést alakítaná ki, a pénzügyi igazgató pedig mindehhez költséghatékony megoldást keres a vállalat számára.

A hálózathoz csatlakoztatott tárolóeszközök szakértője, a tajvani Synology öt megközelítést ajánl az informatikai vezetők figyelmébe, amelyeket követve all-flash tárolókkal minden üzleti igényt könnyebben kiszolgálhatnak.

Kiugró teljesítmény kis helyen

Vállalati környezetben a szerverszekrények digitális és fizikai kapacitása is eléggé korlátozott, sok esetben már teljesen foglalt is. Az all-flash tárolók ebben a helyzetben jó alternatívát kínálnak, mivel a nagy tárkapacitású SSD meghajtók kisebb helyen elférnek. Míg egy 2U méretű egységbe például 12 HDD meghajtó szerelhető be, addig egy olyan all-flash szerver, mint a Synology FS3410 ugyanebben a formátumban 24 SSD-nek kínál helyet - és a FlashStation állomásokkal még ez a tárkapacitás is bővíthető újabb szerver vásárlása nélkül.

Az all-flash tárolók másik, hatalmas előnye a rendkívül nagy adatírási-olvasási (IOPS) teljesítmény. A hagyományos meghajtókkal konfigurált szerverekhez képest a különbség óriási. Az adatok azonnal betöltődnek, így az alkalmazások azonnal válaszolnak - és ez a teljesítmény akkor sem csökken észlelhetően, ha növekszik az egyidejű felhasználók száma.

Bizonyos üzleti területeken ma már megkerülhetetlen a virtuális gépek (VM-ek) használata, amelyek különösen nagy teljesítményt, gyors adatátvitelt követelnek a szerverektől. Azonnali adatelérésükkel az all-flash rendszerek kínálják a jobb megoldást a virtualizációhoz is. A vállalatok a hypervisorokat iSCSI interfészen keresztül kapcsolhatják össze, és a VM-eket a szerveren hosztolhatják. A virtuális gépek létrehozásához és felügyeletéhez a Synology Virtual Machine Manager szoftvere kínál licencdíjmentes megoldást.

A mind nagyobb adatátviteli sebességet igénylő vállalati környezetben a szerverek nem válhatnak szűk keresztmetszetté, az IT-osztálynak ezért gondot kell viselnie arról, hogy a kiszolgálók hálózati kártyákkal (NIC-ekkel) is bővíthetők legyenek. A Synology all-flash megoldásai ehhez kellő mozgásteret biztosítanak, mivel megfelelő NIC-ekkel átviteli sebességük másodpercenként 56 gigabájtig növelhető.

Kétségtelen, hogy a költség az egyik legfontosabb szempont minden vállalat számára, amikor szerverbeszerzést vagy -bővítést tervez. A Synology megoldásai lényegesen olcsóbbak, mint más nagy szállítók termékei, de ez nem jelenti azt, hogy képességeik korlátozottabbak lennének. Éppen ellenkezőleg, a Synology DiskStation Manager intuitív kezelőfelületének köszönhetően az IT-osztály időt is megtakaríthat a tárolók felügyeletén.

Nem utolsósorban ugyanahhoz a munkaterheléshez all-flash szerverekből kevesebbre lesz szüksége a vállalatnak, mint hagyományos, HDD meghajtós kiszolgálókból, így a hardverbeszerzésen túl az energiafogyasztáson is költséget takaríthat meg.

Adatvédelem pluszköltség nélkül

Értékes adataikat a vállalatok a Synology adatvédelmi és üzletmenet-folytonossági szoftvereivel külön licencdíj fizetése nélkül megvédhetik a váratlan helyzetekben. Minél nagyobb az eszközpark, a biztonsági mentéseket monitorozó és kezelő Active Backup for Business megoldással annál jelentősebb mértékben csökkenthető a felügyelet időigénye. Az inkrementális mentésekkel és a deduplikációs technológiákkal akár 15 százalékkal több tárkapacitás takarítható meg, mint más backup szoftverek használatával. Katasztrófahelyzetben pedig az egyes fájlok pár kattintással, egész PC-k és virtuális gépek azonnal és teljesen helyreállíthatók.

A vállalatok aktív mentéssel védhetik Microsoft 365 és Google Workspace alapú munkakörnyezeteiket is, és a helyreállítást önkiszolgálóvá tehetik alkalmazottaik számára. A Synology Snapshot Replication szoftverrel például időnként pillanatfelvétel készíthető az adatokról, így probléma esetén a felhasználók önállóan, szinte azonnal visszatérhetnek a fájlok korábban elmentett változatához, és máris folytathatják a munkát.

Két Synology NAS szerver összekapcsolásával a vállalatok magas rendelkezésre állású klasztert hozhatnak létre. Adataikat folyamatosan szinkronizálhatják az aktív és a passzív kiszolgáló között, így azok olyankor is elérhetők lesznek, amikor az egyik rendszer - karbantartás vagy váratlanul felmerülő probléma miatt - átmenetileg nem érhető el. A Snapshot Replication megoldással az adatok földrajzilag távol elhelyezkedő Synology NAS szerverre is hatékonyan replikálhatók, így a szolgáltatások akkor is működni fognak, ha az elsődleges telephelyen fennakadás áll elő.

A Synology Hyper Backup megoldással pedig a vállalatok még több helyszínre, külső meghajtókra, távoli szerverekre és olyan felhőalapú tárolókra is menthetik adataikat, mint a Synology C2. A tárolókörnyezet korszerűsítése persze olyan átalakítással jár, amelyet mindig bizonytalanság, ebből eredő kockázat is kísér. A Synology ezért ingyenes teszteléssel és tanácsadással is segíti a szervezeteket az igényeikhez legjobban illeszkedő all-flash szerverek kiválasztásában.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.