. Hirdetés

3 alap online fizetési megoldás, melyet mindenképp ismerned kell

|

A fintech-forradalom - azaz a pénzügyi technológiák berobbanása a piacra - még a láthatáron sem volt, amikor a Számlázz.hu már bevezette a maga innovatív fizetési megoldását.

Egy, a hazai piacról azóta kivonult, "korai fázisú" szolgáltatóval kötött egyedi megállapodás keretében a Számlázz.hu használói mindenki másnál egyszerűbben és gyorsabban juthattak hozzá a megoldáshoz - mind saját díjcsomagjuk kifizetését, mind pedig vevőik tartozásának kiegyenlítését illetően. Történt ez 2013. novemberében (!), amikor az online fizetésre nemhogy egy egész iparág nem volt ráépülve, de még jóval több volt a félelem és az ellenérv, mint a valódi szándék a bevezetésre.

Azóta a piac rengeteget változott, szolgáltatónk pedig egy nagyszerű magyar vállalkozás lett: online kártyaelfogadási megoldásunkat stratégiai partnerünk, az OTP Mobil Kft. által fejlesztett SimplePay online fizetési rendszer nyújtja. A szerződés az interneten megköthető, nincs szükség személyes megjelenésre. A szerződéskötést követően akár néhány órán belül aktiválható a számlakibocsátó fiókban az online kártyaelfogadás. Nincs szükség cégkivonatra, bonyolult bevizsgálásra, sem pedig technikai/programozási projektekre. Mindössze egy "kapcsolóról" van szó, melyet csak el kell fordítani, és az online fizetés nagyon rövid időn belül "működni kezd".

Nincs is mit csodálkozni ezen. Ahogy "kisokosunkban" is írtuk, "az online fizetési megoldások bevezetésével és folyamatos bővítésével egyfelől felgyorsítható a vállalkozás innovációs fejlődése, ami a piacon maradás elengedhetetlen feltétele, másfelől olyan kényelmi szolgáltatást nyújt a felhasználók számára, amely a nap végén erősítheti a fizetési hajlandóságot."

Alapvetően - klasszikus webshopok esetében - háromféle megoldásra érdemes felkészítened az áruházadat. A bankkártyás utalás, a ma már szinte épp ennyire ismert és elfogadott virtuális tárca, és a frissen piacra lépő "payment gateway" megoldások egyaránt hasznos, ha megtalálhatóak a palettán.

Ha offline vállalkozásod van, az online fizetés-típusokat valamilyen kombinációban szintén érdemes elérhetővé tenned, hiszen ezzel nemcsak egy innovatív (tehát profi, tehát megbízható, tehát vonzó, tehát sikeres) vállalkozássá teheted cégedet, hanem a fizetési hajlandóságot is radikálisan növelheted vevőid körében.

Hogyan képzeljük el tehát az egyes online fizetési típusokat?
Az első és legismertebb az online kártyaelfogadás, avagy a "virtuális POS-terminál" gyakorlatilag már a belépési küszöböt jelenti az elektronikus kereskedelem világába, ez már alapnak tekinthető. Az ilyen rendszerek megoldási lehetőséget biztosítanak a fizetési oldal beágyazására a webshopban, sőt akár in-app, avagy mobil applikációból indított vásárlásokra is. Léteznek banki együttműködésben történő (hazai bankok közül ezekben a percekben is hat szolgáltató közül válogathatunk), valamint bankfüggetlen megoldások egyaránt, utóbbi szolgáltatók közül a Borgun, a Wirecard és az Escalion a legismertebbek.

A második online fizetési típus a virtuális tárca, amely segítségével a vevők előzetesen feltöltött egyenlegüket tudják felhasználni az online vásárlások során. Leginkább a kis értékű utalásokra használjuk, és mivel valós idejű az elszámolás, ezért az utalt összegek azonnal jóváíródnak a kedvezményezett számlán. A PayPal-t tekinthetjük a világ legismertebb virtuális tárcájának, de a meglehetősen magas tranzakciós költségéről ismert PayPalon kívül is számos szolgáltatót találunk már Magyarországon is.

A harmadik megoldásként emlegetjük az úgynevezett aggregált fizetési megoldásokat nyújtó payment gateway szolgáltatásokat, melyek voltaképpen online kaput nyitnak a vevő és a szolgáltató között. Legismertebbek a BigFish, a Borgun, illetve a Transgate megoldásai.

A Számlázz.hu-ban azért választottuk annak idején a BigFish Payment Gateway "beépítését", mert fontosnak tartjuk, hogy felhasználóink az összes népszerű kártyatípussal fizethessenek, a banki és szolgáltató partnereink közreműködésével.

Kövesd a példánkat, és könnyítsd meg te is vásárlóid útját a "kassza" felé! Ma már nem kell aranytallérokkal tömött tarisznyát hordanunk magunkkal, ha egy-egy nagybevásárlásra, vagy néhány gyorslábú paripa beszerzése végett ellátogatunk a piacra… A fizetési módok épp annyit változtak, mint a javak, melyeket vásárolunk általuk, és ezekkel együtt természetesen a kereskedelem módjai is napról napra megújulnak. Vállalkozóként érdemes képben lennünk a trendekkel, és tudatosan választani, mi az, ami a mi vevőink - végső soron tehát a mi bizniszünk - érdekeit szolgálja, és bátran léphetünk velük az innováció útjára.

Ha szeretnél részletesebben tájékozódni az egyes fizetési megoldások előnyeiről, illetve a bennük rejlő vállalkozói lehetőségekről, akkor lapozd fel a Számlázz.hu blogon az "Online fizetési kisokos" című cikkünket, illetve bátran kérdezhetsz tőlünk akár itt kommentben, akár a Facebook-oldalunkon!

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.