Hirdetés
. Hirdetés

5G mobilfrekvenciákat vásárolt a 4iG Montenegróban

|

Egész Montenegróban 5G-s internet-nagyhatalom lehet a 4iG helyi leányvállalata.

Hirdetés

A 4iG leányvállalata, a One Crna Gora legújabb beruházásával olyan frekvenciakészletet szerzett, amely révén a jövőben megvalósíthatja nagy kapacitású 5G mobilhálózati infrastruktúra kiépítésére és fejlesztésére irányuló terveit. Az Elektronikus Hírközlési és Postai Szolgáltatási Ügynökség (EKIP) által szervezett spektrumárverést követően a One a 700 MHz-es és a 3600 MHz-es sávokat 15 éves időtartamra szerezte meg. A társaság további stratégiai fejlesztéséhez közel hárommillió euróért jelentős forrás áll rendelkezésre. A cég közleménye szerint a már meglévő és az újonnan megszerzett frekvenciákkal a One országszerte gigabites sebességre tud váltani.

Hirdetés

"Az 5G spektrumengedélyek megszerzése Montenegróban egy újabb fontos lépés a régió további infrastrukturális és jövőbeli technológiai beruházásai felé. Elkötelezettek vagyunk az 5G hálózat fejlesztése mellett Montenegróban és a nyugat-balkáni régióban" - mondta Fekete Péter, a 4iG csoport vezérigazgatója.

Mint ismeretes, a One Montenegro volt az egyetlen szolgáltató 2021-ben, amely jövőbemutató lépésként rádióspektrum-használati jogosultságot szerzett TDD rendszerek üzemeltetésének céljára. A mostani lépésével ez kiegészül jobb földrajzi lefedettség és nagy kapacitású adatforgalom biztosításának képességével, így már a legmagasabb felhasználói elvárásoknak is képes megfelelni, valamint számos intelligens megoldás és ipari alkalmazás lesz megvalósítható az országban.

"A spektrumengedélyekbe történő beruházás és a fejlesztések befejezése után minőségi 5G-s szolgáltatásokat tudunk nyújtani a fogyasztók, a közigazgatás és a vállalkozások számára. Továbbra is arra törekszünk, hogy felgyorsítsuk a digitális átalakulást, magasabb szintű intelligens megoldásokat fejlesszünk ki Montenegróban, végső soron a digitalizáció új fejezetének lehetővé tételével" - mondta Branko Mitrović, a One vezérigazgatója.

Címkék: #5g
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.