Hirdetés
. Hirdetés

A mobilszolgáltatók már a 6G-re készülnek, amely 2028-2030-ra jelenik meg a piacon

|

Míg a 6G kapacitása tízszer nagyobb lesz, mint az 5G-é, a 6G sebessége akár 100-szor gyorsabb lehet, mint az 5G letöltési adatsebessége.

Hirdetés

Még meg sem közelítettük az 5G teljes potenciálját, de a China Mobile szerint máris elkészült egy fehér könyv "6G Needs and Design Considerations" címmel a mobilhálózat-üzemeltetőkből álló Next Gen. Mobile Networks Alliance (NGMN) gondozásában, amely a 6G-re való átállás lehetőségeit elemzi.

A MyDrivers beszámolója szerint a fehér könyvben közreműködő vezető vállalatok között van a China Mobile, a Vodafone és a US Cellular. A kiadvány elkészítésében 53 vállalat, köztük 23 készülékgyártó és 13 kutatóintézet működött közre.

A fehér könyv a vezeték nélküli cégek igényeire összpontosít, segítve őket abban, hogy kitalálják az 5G-től a 6G-ig vezető utat. Nagyon sok munka áll még előttünk, és a nyilvánosság még nem tudta kihasználni azokat a dolgokat, amelyekre az 5G csúcssebességgel képes, beleértve a távműtéteket, az önvezető autókat, az AR-vásárlást és még sok mást.

Hirdetés

Míg a jelentés szerint a 6G kapacitása tízszer nagyobb lesz, mint az 5G-é, a 6G sebessége akár 100-szor gyorsabb lehet, mint az 5G letöltési adatsebessége, amely akár 1Tbps (Terabit per másodperc) sebességgel is működhet. A 6G-vel a késleltetés a milliszekundumról (1/1000 másodperc) mikroszekundumra (1/1000000 másodperc) csökken. Ha azon gondolkodik, hogy vajon megéri-e még a 6G használatát, 2030-ra az ilyen hálózatokat már a nyilvánosság is alkalmazhatja, és a holografikus videók fogadására is alkalmasak lehetnek. A 6G-vel a jelentés szerint összekapcsolódik a fizikai, a virtuális és az emberi világ.

Az RCR Wireless szerint a Qualcomm a 6G felső középsávú frekvenciáit a 7 GHz és 24 GHz közötti tartományban várja. Ehhez képest a 2 GHz és 4 GHz közötti tartomány az 5G középsávja. A múlt hónapban már kiderült, hogy Dél-Korea szeretné 2028-ban elindítani a 6G-t, két évvel korábban, mint a legtöbb más ország által kitűzött 2030-as cél. Az ország azt reméli, hogy a 6G-szabadalmak 30 százalékával vezethet, ami az 5G-szabadalmak 25,9 százalékához képest növekedést jelentene. Ezzel Dél-Korea éppen csak lemaradt a Kínából származó 5G-szabadalmak 26,8 százaléka mögött - írja a PhoneArena.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.