Hirdetés
. Hirdetés

Az Ericsson adatsebességi rekordot állított fel az 5G CBRS spektrumon

|

Az 5G és a CBRS ilyen kombinációja változatos új alkalmazásokat tesz lehetővé a vállalkozások és az olyan ágazatok számára, mint az egészségügy, az energia és a közlekedés.

Hirdetés

Az Ericsson elérte az 1 Gbps-ot meghaladó adatátviteli csúcssebességet egyetlen felhasználói eszköz esetében a közelmúltban végzett 5G Standalone (SA) helyszíni kísérlet során. A műveletre a cég észak-amerikai központjában, a texasi Planóban került sor, ahol egy több üzemeltetős élő hálózaton (Citizen's Broadband Radio Service - CBRS) végezték.

Az OnGo Alliance koordinálta a CBRS ökoszisztéma átjárhatóságát. A próbának helyet adó hálózatot az Ericsson észak-texasi létesítményében az 5G Distributed Innovation Network részeként egy 5G maghálózat támogatja. A hálózat a kültéri CBRS-kapcsolathoz a Radio 4408-as, a beltéri CBRS-kapcsolathoz pedig a Radio Dot 4459-es rádiót használta. A beltéri lefedettség eddig is kihívást jelentett a mobilhálózatok számára, és ez az első alkalom, hogy a megosztott spektrumon keresztüli beltéri lefedettség ilyen magas adatátviteli sebességet ért el.

Hirdetés

A helyszíni kísérlet legfontosabb eredményei a következők voltak:
• Egyetlen CBRS-felhasználó 1 Gbps feletti összeköttetése
• 5G SA kapcsolat a CBRS spektrummal
• Zökkenőmentes kültéri-beltéri átmenet

A 4459-es típusú készülék az Ericsson Radio Dot portfóliójának legújabb tagja. Úgy tervezték, hogy támogassa a CBRS és a C-sávú telepítéseket. Az új CBRS beltéri Radio Dot olyan fejlett rádiótechnológiákat használ, mint a 4x4 MIMO, a 4G/5G vegyes üzemmódú működés, kihasználja a teljes CBRS sávot (150MHz), és támogatja az akár öt komponensű vivőaggregációt (5CC) a 4G és 5G vivőhálózatokon 100MHz-ig.

A CBRS mint megosztott spektrum a kezdetek óta innovatív felhasználási eseteket tesz lehetővé a cellás hálózatokon keresztül. Most, a bizonyítható 5G gigabites beltéri sebességekkel és fejlett képességekkel a vállalatok magabiztosan telepíthetnek nagy sebességű privát 5G hálózatokat, valamint az 5G-vel járó további előnyöket érhetnek el, köztük a megbízhatóságot, a lefedettséget és a mobilitást.

A kommunikációs szolgáltatók a CBRS-t is kihasználhatják a kiegészítő kapacitáshoz, ahol szükséges, különösen az épületeken és helyszíneken belül, további bonyolultság nélkül. Ez azt is jelenti, hogy a semleges fogadóhálózat-üzemeltetők a legnagyobb teljesítményű vezeték nélküli hálózatot telepíthetik, kiváló lefedettséget és kapacitást biztosítva vállalati és szolgáltatói ügyfeleik számára.

Az 5G és a CBRS ilyen kombinációja változatos új alkalmazásokat tesz lehetővé a vállalkozások és az olyan ágazatok számára, mint az egészségügy, az energia és a közlekedés. Ez ösztönözni fogja a magánhálózatok elterjedését, és tovább lendíti az Ipar 4.0 evolúcióját. Ez a képesség kiegészíti az Ericsson 5G portfólióját, és hangsúlyozza a CBRS spektrum fontosságát az 5G fejlesztése és érlelése szempontjából - írja a LightReading.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.