Hirdetés
. Hirdetés

Kína kiépítette a világ legnagyobb 5G hálózatát

|

A nemzetállam következő generációs távközlési technológiája 2023-ra várhatóan meghaladja az 560 millió felhasználót.

Hirdetés

A kínai Ipari és Informatikai Minisztérium (MIIT) a hét elején közölte, hogy az ország 2021 végéig összesen közel 1,43 millió 5G bázisállomást állított fel. A nemzetállam már a globális hálózat több mint 60%-ának ad otthont.

A minisztérium szerint Kínában jelenleg minden tízezer lakosra mintegy tíz 5G bázisállomás jut, ami közel kétszerese a 2020 végi számnak. A kormány 5G-be történő beruházása tavaly elérte a 184,9 milliárd jüant (mintegy 29 milliárd dollár).

Hirdetés

A minisztérium bejelentése szerint Kína célja, hogy 2022-ben bővítse az 5G-szolgáltatásokat és a gigabites üvegszálas hálózatokat, az 5G-felhasználók száma pedig 2023-ra várhatóan meghaladja az 560 milliót. Ilyen ütemben az ország minden 10 ezer lakosát több mint 18 bázisállomás szolgálná ki.

Kína az 5G hálózatának bővítésével továbbra is élen jár a távközlési technológia következő generációjának globális növekedésében. A nagy kínai mobilszolgáltatók 2019 októberében kezdték meg az ötödik generációs kommunikációs szolgáltatások nyújtását ügyfeleiknek.

A 2020-as év folyamán mintegy 580 000 5G bázisállomást telepítettek az országban, és a hálózat az összes nagyvárost lefedte. Miközben a világ számos országában még csak most kezdik el az 5G technológia bevezetését, a Huawei kínai technológiai óriás tavaly bejelentette, hogy tervezi az utód 6G hálózatának kiépítését, amelyet 2030-ig szeretne bevezetni a piacon.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.