Hirdetés
. Hirdetés

Akció: 1 millió lopott Facebook azonosító most csak 5 dollár

|

Érdekes ajánlat bukkant fel nemrég egy apróhirdetéses weboldalon.

Hirdetés

Bogomil Shopov, egy bolgár blogger és digitális jogi aktivista pár nappal ezelőtt rendkívül érdekes árucikkbe botlott a Gigbucks apróhirdetéses weboldalon, ugyanis egy eladó csupán 5 dollárért cserébe 1,1 millió Facebook felhasználó valódi nevét, felhasználói nevét, továbbá e-mail címét árulta.


Az elsősorban észak-amerikai és európai felhasználók információi az eladó szerint egy facebookos alkalmazással lettek „kilapátolva” a közösségi portál adatbázisából, ráadásul az adatcsomag a hirdető leírása alapján nem tartalmazott duplikált elemeket, az adatok pedig ellenőrizve lettek, tehát az e-mail címek teljesen hitelesek.


A blogger kíváncsiságtól hajtva kifizette a bő 1000 forintos vételi árat, majd a kapott adatokat ellenőrizve kénytelen volt levonni a következtetést, hogy az eladó semmiben sem hazudott; ha egész véletlenül jogi aktivista helyett spammer lenne, akkor pezsgőt bonthatott volna az elképesztően jó vásár megünneplésére.


Shopov természetesen már átadta a megvásárolt adatokat és egyéb vonatkozó információkat a Facebook számára, a közösségi portál illetékesei jelenleg a kiszivárogtató személyazonosságára próbálnak fényt deríteni, hogy felelősségre vonhassák a tettéért.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.