Hirdetés
. Hirdetés

1 millió gigabájttal a Guinness Rekordok Könyvébe

|

Díj az 1 petabájtos adattárháznak.

Hirdetés

A Sybase a Sun Microsystems-szel és a BMMsoft-tal karöltve létrehozta a világ első 1 petabájtos (1 millió gigabájtos) adattárházát, amellyel bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe. A Sun SPARC Enterprise M9000 szerveren futó adattárház 6 trillió sornyi tranzakciós és 185 millió strukturálatlan adatot tartalmaz.

 

sun_enterprise-m9000.jpg

Az adattárház a rendkívüli mérete mellett az adattömörítési-képességeinek és gyors válaszidejének köszönhetően a hagyományos megoldásokkal összevetve 91 százalékkal kevesebb energiát használ. Mindez kevesebb hőtermelést (így alacsonyabb hűtési költségeket), valamint összességében jelentős megtakarítást eredményez a széndioxid-kibocsátás terén.

Az 1 petabájtos adattárház megközelítőleg kétszer akkora, mint a kereskedelemben használt legnagyobb társa: 6 trillió sornyi tranzakciós adatot és több mint 185 millió, tartalmi szinten is kereshető e-mailt, jelentést, táblázatot és más multimédia állományokat tartalmaz, közel 70 százalékos tömörítési rátával.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.