Hirdetés
. Hirdetés

10 év után áttervezik a Wikipedia felületét

|

Az internetes kultúra alapvető részének számító nyílt enciklopédia kap pár hasznos újdonságot, mely az új felhasználók számára teszi könnyebbé a használatát.

Hirdetés

Noha már a gimnáziumban, középiskolában megtanulhattuk, hogy a Wikipédia nem megfelelő forrás a beadandóinkhoz - egyetemen pedig egyből elégtelen járt érte - ezért nem tagadhatjuk le az oldal érdemeit abban, hogy milyen könnyű lett manapság tájékozódni, lényegében bármilyen témában. Külön dicséretet érdemelnek a fejlesztők, amiért nem pakolták tele reklámokkal az oldalt, a pár éve futtatott közösségi gyűjtésekből pedig most még fejlesztésekre is telik.

Hirdetés

A szabadon hozzáférhető és szerkeszthető enciklopédia arculata nagyjából egy évtizede változatlan, ami azért egy ekkor oldal esetében egészen szokatlan. Az fejlesztők most egy kis ízelítőt adtak abból, hogy milyen újdonságokat terveznek bevezetni 2021-ig, amikorra is teljesen szeretnék megújítani a felületet.

Nagyon hasznos újdonság lesz, hogy mostantól egy oldal tetején ki tudjuk majd választani, hogy az adatlap mely fejezetéhez szeretnénk ugrani, így hosszú önéletrajzok vagy egyéb oldalak esetében megspórolunk magunknak egy kis keresgélést. Persze az oldal tetején a bevezető után ez eddig is elérhető volt, azonban a legördülő menüvel talán sikerült egy kicsit még átláthatóbbá tenni az oldalt:

Képesek leszünk az oldalsó sávot bezárni, ha teljes képernyőn szeretnénk kiteríteni olvasnivalónkat, vagy zavarnak minket a nem releváns linkek. Emellett egy gombnyomással válthatunk majd nyelvet egy cikknél, melyet szintén a fentihez hasonló legördülő menüből érhetünk el. 

A cég elmondta, hogy az újdonságokat fokozatosan vezetik majd be, hogy az embereknek legyen idejük megszokni, tesztelni azokat, viszont 2021-re szeretnének mindent közzétenni. A most bemutatott újdonságokról részletesen olvashatunk az oldal erről szóló bejegyzésében.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.