Hirdetés

10 Gb/s-mal hasít az új SanDisk SSD!

|

Az Extreme 900 kicsit drabális, de a sebessége lélegzetelállító.

A SanDisk új USB 3.1-es SSD-je, az Extreme 900 nagyjából akkora, mint egy átlagos 2,5 hüvelykes merevlemezes meghajtó, vagyis karcsúnak épp nem mondható.  A termetes méretnek azonban oka van, mégpedig kettő is: a hőleadás és a rázkódástűrés. Az eszköz ugyanis két RAID 0-ba kötött, TLC (triple-level cell) alapú 6 Gb/s-os SATA SSD-t tartalmaz, amelyekre azért van szükség, mert a SanDisk mérnökei így tudták a 6 Gb/s-os SATA szintjét 10 Gb/s-ra feltornászni. A meghajtó 480, 960 gigabájtos, illetve 1.92 terrabájtos kiszerelésben készül: az eszközök ára 400, 600, illetve 1000 dollár. 

Az Extreme 900-at univerzálisan olvasható/írható exFAT-re formázzák előre, így minden olyan eszközzel használható, amely USB tömegtárolókat kezelni tud. Azonban vigyázat, az exFAT drámaian lerontja a kis fájlok és mappák írási sebességét. Ezt a tényt tesztjeink is bizonyították: az exFAT-ra formázott Extreme 900 négy perc alatt másolt át egy 20 gigabájtos mappát, de amikor átformáztuk NTFS-re, a másolási idő lecsökkent 89 másodpercre!

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!