Hirdetés
. Hirdetés

1100 állásba kerül a Nokia újraszervezése

|

Az IT-s szervezeti átalakítás összesen több mint 1100 alkalmazottat érint.

Hirdetés

A Nokia bejelentette, hogy szervezeti átalakításokat hajt végre, amely világszinten érinti az IT-s alkalmazottait. 300 saját dolgozót bocsátanak el, illetve további 820 álláshely szűnik meg, amelyet külső cégekhez - HCL Technologies, TATA Consultancy Services - szerveztek ki.

A legtöbb érintett munkahely Finnországban van, így ugyanis kevesebb jogi következménnyel kell foglalkoznia a vállalatnak. A cég azt reméli, hogy az intézkedéseknek köszönhetően magasabb lesz a működés hatásfoka, és csökkennek a működési költségek. A finneknél szintén tervben van, hogy idén 10 000 dolgozóval csökkentik a létszámukat.

A hírek szerint ez az utolsó elbocsátási hullám, ami a tavaly júniusi bejelentést követi. A bejelentés előtt a Nokia egy javuló negyedik negyedévről adott hírt, amelyet a Lumia okostelefonoknak köszönhet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.