Hirdetés
. Hirdetés

15 000 Raspberry Pit ad a Google az iskoláknak

|

A Raspberry Pi Foundation és a Google közösen 15 000 ingyenes gépet adnak a brit iskoláknak.

Hirdetés

A Google és a Raspberry Pi Foundation közösen teremtették meg az alapot ahhoz, hogy 15 000  Raspberry Pi mikroszámítógépet adjanak ingyen a brit iskoláknak. Azt, hogy mely intézmények kaphatnak a Raspberry Pi gépekből, hat másik oktatási partner, a CoderDojo, a Code Club, a Computing at Schools, a Generating Genius, a Teach First és az OCR döntik majd el.

Az OCR a tervek szerint egy-egy tanulócsomagot is mellékel majd a gépekhez. Az együttműködést a Google ügyvezető elnöke, Eric Schmidt jelentette be Cambridge-ben, ahová a Raspberry Pi társalapítójával, Eben Uptonnal látott el.

Az olcsó, könnyen hozzáférhető gép sok dicséretet kapott már amiatt, hogy nagy segítség lehet a gyerekek és a tanulók oktatása során. A Raspberry Pi pedig valóban népszerű, hiszen a remek apróságból már több mint 1 millió darab fogyott el.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.