Hirdetés
. Hirdetés

15 millió új iPhone

|

Szeptemberben igazi okostelefon-dömpingre készül az Apple.

Hirdetés

A Digitimes értesülései szerint brutális méretű rendelést kapott a tajvani Pegatron Technology a Steve Jobs vezette vállalattól. Ugyanez a távol-keleti cég volt felelős az amerikai Verizon mobiltelefon-szolgáltatónál forgalomba állt iPhone 4-esek CDMA változatáért. Akkor a vállalat eredetileg 10 millió darabra kapott megrendelést, végül azonban „csak" 4 millió okostelefon szállítása történt meg, elsősorban a készülékek iránt mutatkozó lanyha kereslet miatt.

apple iphone okostelefon
apple iphone okostelefon

iPhone piac az USA-ban
Az Apple üzletpolitikája szerint az AT&T fél évvel riválisa előtt kezdhette meg az iPhone-ok forgalmazását. Ennek tükrében nem meglepő, hogy amikor a negyedik generációs mobil megjelent a Verizonnál idén januárban, az AT&T már letarolta a piacot. A később startoló mobilszolgáltató azonban egyáltalán nem vesztes csatába kezdett bele: a nyárra már minden harmadik eladott iPhone 4-et a Verizontól vásárolták az amerikaiak. Ennek ellenére nem sikerült elérni a várt 10 milliós eladási számot, ez okozta a tajvaniak kapacitásának kihasználatlanságát.

Az újabb megrendelés viszont minden bizonnyal örömmel tölti el a Pegatron Technology tulajdonosait, hiszen ezúttal az Apple 15 millió készülékre adott le rendelést. Ezek már az új, ötödik generációs modellek lesznek, melyek szállítása (valószínűleg) idén szeptemberben indul meg. Annak érdekében, hogy a távol-keleti cég felpörgethesse az új mobilok gyártását, alkatrészgyártó partnereitől már most megrendelte az okostelefonhoz szükséges komponenseket, illetve elkezdte felduzzasztani alkalmazottai létszámát. A Pegatronon tehát nem fog múlni az új iPhone sikere.

Annak az iPhone-nak a sikere, melyről még mindig nem lehet biztosat tudni. Az értesülések egy része szerint nagy változtatásokat nem eszközölt az Apple a negyedik generációhoz képest. Éppen ezért sokan - többek között a J.P. Morgan elemzői - nem is iPhone 5-nek, hanem iPhone 4S-nek nevezik az új modellt. Más források, ideértve a Bloomberget is, azonban úgy vélik, nem csak a mostani változat kozmetikázását kaphatják készhez a szeptemberben beruházók, az számos módosítást fog tartalmazni az elődhöz képest. A témát bővebben itt dolgoztuk fel.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.