Hirdetés
. Hirdetés

160 gigabájtos laptop merevlemez a Seagate-től

|

A Seagate Technology elkezdte 160 gigabájtos, hordozható számítógépekbe szánt merevlemezeinek szállítását. Eredetileg tavaly került volna forgalomba az egység, amely azonban még most is a piacon lévő legnagyobb kapacitású 2,5 hüvelykes formátumú merevlemeznek számít.

Hirdetés

Az egység egy újfajta, úgynevezett merőleges tárolási technológiát használ. Ennek lényege abban áll, hogy az információ alapegységét, a bitet hordozó elektromos jelek nem a tálcával párhuzamosan, hanem arra merőlegesen helyezkednek el, aminek köszönhetően kb. 37%-kal több hely takarítható meg ugyanolyan nagyságú felületen.

A Seagate tavaly év végén úgy nyilatkozott, hogy idén az első negyedév elején jelenhetnek meg az első, merőleges tárolási technikát alkalmazó merevlemezek. 2006 végére várhatóan a cég összes terméke már ezt az eljárást fogja használni. Egyébként a többi, merevlemezeket gyártó vállalat is fokozatosan áttér az új technológiára.

A 160 gigabájtos Momentus 5400.3 névre keresztelt egység értelemszerűen 5400 fordulat/perces sebességű. Az első, már kapható verziója Ultra SATA/100 csatolófelülettel, míg a később piacra kerülő második kiadás a gyorsabb Serial ATA csatlakozással rendelkezik majd. Ennek megjelenési időpontja és ára még nem ismert.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.