Hirdetés
. Hirdetés

180 fokos fordulat a Huawei stratégiájában

|

Idáig azt hangsúlyozták, hogy jól megvannak a Google nélkül, most viszont újból együtt akarnak működni vele.

Hirdetés

Hirdetés

A Huawei stratégiát váltott az Egyesült Államokkal folytatott vitában. A cég korábban azt hangsúlyozta, hogy az Android, illetve a Google appok és szolgáltatások nélkül is képes a túlélésre, most viszont arról beszél, hogy szeretne továbbra is együttműködni a Google-lal.

Az óriáscég fogyasztói üzletágának vezetője, Richard Yu a Wirednek adott interjújában kiemelte, hogy a Huawei a Google egyik legnagyobb pénztermelő gépezete, és az együttműködés folytatása mindkettőjük érdeke.

Az Egyesült Államok kormánya tavaly május óta tiltja amerikai fejlesztésű termékek eladását a Huaweinek. A tilalom a Google termékeire is kiterjed, de a kínai gyártó vezetői azt mondták, hogy azok nélkül is képesek működni, és a cég saját operációs rendszert fejlesztett az Android helyettesítésére.

Most Yu arról beszélt, hogy a Huawei hatalmas profitot termelt az amerikai cégeknek, köztük a Google-nak, és remélik, hogy a gyümölcsöző kapcsolat folytatódhat. Az összes Google szolgáltatást és a Play áruházat is használni szeretnék, és ha rajtuk múlik, maradnak az Android platformnál.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.