Hirdetés
. Hirdetés

2 év múlva jön az új Surface?

|

A futurisztikus eszköz az érintőképernyő megérintése nélkül is vezérelhető lesz.

Hirdetés

Habár Európában csak mostanság kezdik el forgalmazni a Surface első változatát, a BBC információ szerint a Microsoft máris dolgozik az újabb generációs varázsasztalának a kifejlesztésén, ami körülbelül 2-3 év múlva kerülhet kereskedelmi forgalomba.

A SecondLight kódnevű fejlesztésről a brit médiumnak nyilatkozó Joe Olsen, a Surface alkalmazásfejlesztő Phenomblue fejlesztője több részletet nem kívánt elárulni, mivel az elmondása szerint még igen korai stádiumban van.  Annyi viszont bizonyos, hogy az újabb generáció asztal az elődjére fog épülni, egy másodlagos projektorral kiegészülve, amely már az asztal felett is képes lesz képek megjelenítésére. Az új szenzorokkal együtt ráadásul a felhasználók már az asztal felett is vezérelhetik a mozdulataikkal a készüléket az érintőképernyő megérintése nélkül. Így például térképeknél háromdimenziós képen tervezhetik meg útvonalukat, vagy akár egy autót is összerakhatnak úgy az asztalon, mintha csak modelleznének.

 



A fenti videón is látható Surface első generációs változata Magyarországon 2010-től lesz elérhető. Várhatóan körülbelül 2,5 millió forintért. A jövőre megvásárolható Microsoft varázsasztaláról bővebb információ és még több videó a Computerworld oldalán található.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.