Hirdetés
. Hirdetés

2 milliárdot ért a deduplikáció

|

Az EMC szakemberei hisznek abban, hogy hatalmas jövője van lemez alapú adatmentésnek és a felhő alapú rendszereknek.

Hirdetés

Az elmúlt időszak két nagy volumenű hírét kommentálták a EMC szakértői egy sajtóreggelin. Az egyik téma a 2,1 milliárd dolláros DataDomain felvásárlás technológiai, üzleti és stratégiai háttere volt, míg a másikat a VMware – CISCO – EMC szövetség aktuális kérdései szolgáltatták.

Az adat-deduplikáció egyre nagyobb és fontosabb területe a vállalati IT-nek, különösen a mentési környezetek esetén igaz ez.  Az EMC Data Domain diszkes deduplikációs mentőeszközei új vagy meglévő mentési környezetek működését teszik hatékonyabbá és ebben az EMC is hatalmas üzletet lát. Az adat deduplikáció lényegét legjobban egy példával lehet illusztrálni. A vállalat összes alkalmazottja megkapja a karácsonyi 1MB-os köszöntő üzenetet, amelyet azután lement valahová. Ezer dolgozó esetén ez ~1Gb tárhelyet jelent. A folyamat részeként a biztonsági mentés során a deduplikációs eszköz csak 1 példányát tartja meg a képeslapnak, a többi erre az egyre hivatkozik. A mentési környezetekben alkalmazott deduplikáció azért népszerű többek között, mert tárhelyet takarít meg, csökkenti a lemezes tárolókra fordítandó összeget és az intelligens replikációs eljárások során hálózati sávszélességet szabadít fel.

A vállalatok nagy része még mindig a szalagos mentést választja biztonsági mentésként, de az EMC a DataDomain eszközökkel újfajta, biztonságos, diszk alapú mentési eljárást kínál alternatívaként (átlagosan akár 10-30X-os adatredukciót biztosítva). Az így kialakított rendszerek szalagos társaiknál megbízhatóbbak, mert a szalagos rendszerek üzemeltetéséhez kapcsolódó több problémát (pl. szalagos média lassúsága, megbízhatatlansága, sérülékenysége, az üzemeltetés magas élőmunka-igénye, stb.) kiküszöbölnek. Emellett a DataDomain berendezésekkel sávszélesség-takarékos replikációs lehetőségeiknek köszönhetően katasztrófatűrő rendszerek is a fizikailag átszállított szalagoknál megbízhatóbban alakíthatók ki. A mentési környezetben tipikusan állandóan jelenlévő kapacitás-problémákra és költségcsökkentési nyomásra válaszul is bevethető a rendszer

VMware - CISCO - EMC

A mostanában megkötött stratégiai szövetség kötött célja, hogy virtualizált adatközpontokat és privát cloudokat (felhőket) építsen az ügyfeleiknek illetve emellett egy vegyesvállalatot is létrehoztak Acadia néven, amely a közös megoldások értékesítését, illetve támogatását biztosítja majd. A három vállalat szinte teljesen kiegészíti egymást, mivel a Cisco a hálózati eszközeit, szervereit adja bele a szövetségbe, az EMC a tároló egységeit és, különböző biztonsági, mentési, felügyeleti és visszaállítási szoftvereit, a VMware pedig a virtualizációs szoftverportfólióját.  

A közösen kialakított saját felhő koncepció legfőbb üzenete az IT, mint szolgáltatás megjelenése, amelyben a szolgáltatás lehet belső megvalósítású, vagy külső, szolgáltatóktól vásárolt, esetleg ezek kombinációja. Az így megvalósuló virtualizáció fő előnyei a drámai IT költségcsökkenés, és egyéb az üzletre gyakorolt pozitív hatások, mint például az üzleti prioritások hatékonyabb kezelése, az üzemeltetési költségek csökkentése, a komplexitás és a véletlenszerű architektúrák elkerülése.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.