Hirdetés
. Hirdetés

200 millió dollár a felsőoktatásban

|

A Sybase itthon rendezi meg IT oktatási eseményét, ami az egyetemek oktatóinak ad betekintést a Sybase legújabb fejlesztéseibe.

Hirdetés

A From Data to the Information Edge nevű, kétnapos rendezvény évről évre az egyetemek oktatóinak kíván betekintést nyújtani a Sybase legújabb fejlesztéseibe; azok az oktatók, akik Sybase alkalmazásokat tanítanak, a tapasztalatcserére is lehetőséget kapnak. A vállalatot Magyarországon a Sybase Products Hungary képviseli. Mint Dinnyés Ferenc, az SBH igazgatója elmondta: a Sybase megalapítása, vagyis 1984 óta az alaptechnológiákra koncentrál.

Röviden úgy lehetne nevezni, hogy a vezetéknélküli vállalat IT infrastruktúrájának megteremtéséről van szó - definiálta az SHB igazgatója a Sybase tevékenységét. - Eszközeink minden szinten jelen vannak a backoffice-tól az integrációs rétegen keresztül a végpontokig. Minden eszközt igyekszünk lefedni, ma a mobileszközökre koncentrálunk. Eszközeink platformfüggetlenek: szerverektől a PDA-kig, okostelefonokig mindenen futnak. Fejlesztőeszközünk, a PowerBuilder mind Java, mind .NET környezetre alkalmas.

A Sybase régióban disztribúciós cégekkel terjeszti a termékeit, ilyen Magyarországon a Sybase Products Hungary is. Jelen eseményre a régió országaiból az egyetemek oktatói, vezetői hivatalosak. A Sybase eljuttatja termékeit a felsőoktatási intézményeknek, ahol a gyakorlati képzés keretében a diákok megismerhetik, megtanulhatják használni azokat. A Sybase idén a felsőoktatási intézményeknek juttatott szoftverlicencek támogatását 80 százalékról 100 százalékra emelte. Az ELTE Informatikai karán például a PowerDesigner 60 példánya fut. Mint Kozma László, az Informatikai Kar dékánja elmondta, ez nem jelent kizárólagosságot, hiszen a gyakorlati képzés során sok más eszközzel is megismerkednek.

A mostani konferencián egytucat ország 40 egyetemének, főiskolájának képviselői vesznek részt. A régió felsőoktatási intézményeinek a Sybase tavaly 160-170 millió dollárnyi szoftverlicencet juttatott, az idén ez az összeg 200 millió dollár fölött lesz, 2008-ban pedig tovább is szándékoznak bővíteni a programot.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.