Hirdetés
. Hirdetés

2010-ben érkezhet az új SQL Server

|

A "Kilimanjaro” továbbfejlesztett adatkezelést és BI szolgáltatást ígér.

Hirdetés

A Microsoft bejelentése szerint a "Kilimanjaro" kódnevű új SQL Server 2010 elején érkezhet, miközben az első tesztek már a jövő év elején napvilágot láthatnak. A cég mindezt a vállalat második éves Business Intelligence Conference rendezvényen jelentette be, ahol a jelenlévők bepillantást is nyerhettek a készülő alkalmazáscsomag működésébe is.

A Kilimanjaro legnagyobb újdonsága a fejlesztők elmondása alapján az egyelőre Gemini kódnéven futó új alkalmazás lesz, amellyel a felhasználók könnyebben szűrhetik és forgathatják adataikat (slice and dice), így jobban kihasználva a már meglévő üzleti intelligencia (Business Intelligence - BI) alapú platformszolgáltatásokat. Ide azon alkalmazások és technológiák tartoznak, amelyek célja, hogy a szükséges adatokhoz való hozzáférés biztosításával, ezen adatok megfelelő tárolásával, valamint sokoldalú elemzési lehetőségekkel támogassák a vállalati döntéshozatalt. Az üzleti intelligencia megoldások magukban foglalják tehát az adattárolási, a valós idejű lekérdezési, analitikai, előrejelzési és adatbányászati eljárások modern formáit is.

"Az Excelbe például eddig is könnyedén importálhatunk adatokat az SQL Serverről, ám az információk tekintetében mindig volt egy fizikai limit, amit nem léphettünk át" - hozott egy példát az újításra Andy Kamlet, a Microsoft üzleti intelligenciáért felelős marketing igazgatója. Majd demonstrálásképpen a rendezvényen bemutatta, hogy egy végfelhasználó miként tud majd egy excel dokumentumba 12 millió szerveren lévő adat közül beilleszteni, majd úgy változtatni, hogy az egyszerre mindkét helyen megjelenjen, mélyebb informatikai tudás nélkül is.

Az SQL Server másik újítása a "Madison projekt" lesz, amellyel több 100 terabájtnyi adat is könnyen kezelhetővé válik majd. E fejlesztés mögött a DATAllegro korábbi akvizíciója áll, amelynek köszönhetően az új generáció már egyszerre több ezer felhasználót lesz képes kiszolgálni, a fent leírt adatmennyiség mellett.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.